‘Dubbele camera Galaxy Note 8 maakt korte metten met iPhone 7 Plus’

De bekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo gaf in een vroeg stadium al aan dat de Galaxy Note 8 als eerste Samsung vlaggenschip uitgerust zou worden met een dual camera setup. De analist komt nu  met meer informatie over de specificaties van deze dubbele camera en het klinkt behoorlijk goed. Zo goed zelfs dat als Kuo gelijk heeft, de Note 8 een betere camera setup neerzet dan de iPhone 7s Plus.

Hoofdlens met meer megapixels

Ten eerste zou de dual camera setup van de Galaxy Note 8  bestaan uit een 13 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telefoto lens, tegenover de twee 12 megapixel lenzen van de iPhone 7 Plus. Nu is het wel vaak zo dat Apple niet meedoet in de strijd om de camera met de meeste megapixels te hebben. Hoewel het aantal megapixels tot op een zekere hoogte wel belangrijk is, kunnen meer pixels niet direct vertaald worden naar betere foto’s. Er komt meer bij kijken dan alleen de megapixels, en Apple focust vaak op andere elementen om de beeldkwaliteit te verhogen.

dubbele camera Samsung vs Apple

Dubbele camera met extra optische beeldstabilisatie

Verder worden beide lenzen op de Note 8 volgens Kuo uitgerust met een optische beeldstabilisatie feature. Dat betekent dat zelfs het zoomen gestabiliseerd gebeurt. Als we kijken naar de iPhone 7 Plus ontbreekt de optische beeldstabilisatie op de telefoto lens. Dit is wel een punt waar Apple naar zou kunnen kijken bij toekomstige modellen. We weet is de aankomende iPhone 8 wel uitgerust met dubbele optische beeldstabilisatie.

Van uitstel komt soms iets beters

Volgens eerdere berichten zou ook Samsung de Galaxy S8 al willen uitrusten met een dual camera setup. Zoals we weten koos het bedrijf er uiteindelijk toch voor de dubbele camera uit te stellen. Het lijkt erop dat ze de extra tijd goed hebben benut om meteen een behoorlijk concurrerende dual camera setup neer te zetten.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters