‘Dubbele camera Galaxy Note 8 maakt korte metten met iPhone 7 Plus’

De bekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo gaf in een vroeg stadium al aan dat de Galaxy Note 8 als eerste Samsung vlaggenschip uitgerust zou worden met een dual camera setup. De analist komt nu  met meer informatie over de specificaties van deze dubbele camera en het klinkt behoorlijk goed. Zo goed zelfs dat als Kuo gelijk heeft, de Note 8 een betere camera setup neerzet dan de iPhone 7s Plus.

Hoofdlens met meer megapixels

Ten eerste zou de dual camera setup van de Galaxy Note 8  bestaan uit een 13 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telefoto lens, tegenover de twee 12 megapixel lenzen van de iPhone 7 Plus. Nu is het wel vaak zo dat Apple niet meedoet in de strijd om de camera met de meeste megapixels te hebben. Hoewel het aantal megapixels tot op een zekere hoogte wel belangrijk is, kunnen meer pixels niet direct vertaald worden naar betere foto’s. Er komt meer bij kijken dan alleen de megapixels, en Apple focust vaak op andere elementen om de beeldkwaliteit te verhogen.

dubbele camera Samsung vs Apple

Dubbele camera met extra optische beeldstabilisatie

Verder worden beide lenzen op de Note 8 volgens Kuo uitgerust met een optische beeldstabilisatie feature. Dat betekent dat zelfs het zoomen gestabiliseerd gebeurt. Als we kijken naar de iPhone 7 Plus ontbreekt de optische beeldstabilisatie op de telefoto lens. Dit is wel een punt waar Apple naar zou kunnen kijken bij toekomstige modellen. We weet is de aankomende iPhone 8 wel uitgerust met dubbele optische beeldstabilisatie.

Van uitstel komt soms iets beters

Volgens eerdere berichten zou ook Samsung de Galaxy S8 al willen uitrusten met een dual camera setup. Zoals we weten koos het bedrijf er uiteindelijk toch voor de dubbele camera uit te stellen. Het lijkt erop dat ze de extra tijd goed hebben benut om meteen een behoorlijk concurrerende dual camera setup neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Wat een onzin, is gewoon reclame maken voor het toestel.
  Dit heeft ook Samsung gedaan met hun Qled tv’s die beter zouden presteren dan de oled tv’s. Achteraf blijkt Samsung gewoon misbruik van de naam te hebben gemaakt.
  Oled tv’s zijn beter, na een test van Tweakers.
  Daarnaast blijkt men met de energielabels te rotzooien.
  De Qled tv’s blijken i.p.v A++ juist C te hebben.

  1. WGACA -

   Erg oud nieuws inmiddels en lijkt een copy paste van al reeds verschenen berichten hierover.

   Wat heeft jouw post in godsnaam te maken met dit artikel? Twee volledig verschillende divisies. Samsung loopt al jaren voor w.b.t. camera en scherm op Apple (smartphones), dus dit bericht is meer dan geloofwaardig. Helemaal omdat het van Ming-Chi Kuo komt, zo’n beetje de meest accurate Apple leaker die er is.

   Je blinde haat naar Samsung druipt van je bericht af.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters