Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd

Over minder dan een week is het dan eindelijk zover. De onthulling van de Galaxy Note 8 is iets waar al over geschreven wordt sinds de vlammenshow van zijn voorganger. Hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn, lijkt het erop dat er bij de officiële onthulling niet zoveel nieuws meer te vertellen zal zijn. Dankzij een nieuw lek over de specificaties lijkt het nu gedaan te zijn met het verrassingselement van de onthulling.

GFXBench steelt Samsung’s onthullingsglorie

Afgelopen dinsdag publiceerde GFXBench de resultaten van een benchmark test online, waarin de Galaxy Note 8 met de Exynos chipset onder de loep werd genomen. Zoals we weten worden er in het rapport ook altijd de specificaties van het geteste toestel opgenomen. Jammer voor Samsung, maar beter voor hongerige Android-liefhebbers die niet houden van wachten. Met het feit dat de informatie bij GFXBench afkomstig is, kunnen we eigenlijk zo goed als zeker ervan op aan dat deze klopt.

Samsung Galaxy Note 8 GFXBench specificaties

6,4-inch display met Quad HD resolutie

Uit het rapport kunnen we zien dat het toestel een 6,4-inch display krijgt met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Dit kun je vertalen naar een Quad HD-resolutie. Ook wordt aangegeven dat je met minstens vijf vingers met het scherm kunt spelen. Als processor wordt een octacore Exynos exemplaar genoemd, welke in combinatie met 6GB RAM het toestel zal aansturen. Verder is er 64GB aan opslagruimte beschikbaar en draait het toestel op Android 7.1.1 Nougat.

Samsung Galaxy Note 8 render

11 megapixel-camera en 7 megapixel selfieschieter

Aan de achterkant is de Note 8 uitgerust met een 11 megapixel-camera met een resolutie van 4032 x 3024 pixels. Hier kunnen ook full HD video’s mee worden opgenomen. De beschikbare features zijn autofocus, face detection, flash, touch focus en HDR photo. Aan de voorkant vinden we een 7 megapixel-camera, waar ook full HD video’s mee gemaakt kunnen worden.

Specificaties features

In het overzicht wordt ook een hele lijst aan features weergegeven, waar de Note 8 mee uitgerust zal zijn. We zien onder andere een versnellingsmeter, gyroscoop, stappenteller, kompas, barometer een nabijheidssensor. Er wordt verder ook aangegeven dat het toestel juist geen hoogtemeter, hartslagsensor en thermometer krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Verder is er 64GB aan opslagruimte beschikbaar.
  Gek hoor, als ik de specs moet geloven is er van de 64GB maar 53GB beschikbaar!!
  Van 6GB aan werkgeheugen wordt ook niet gesproken! Maar juist over 5.2GB!!
  Daarnaast is de camera een flinke achteruitgang, geen UHD video ondersteuning meer, zo te lezen!
  En is de camera slechter

 2. Pebbie -

  Ik ben niet zo heel technisch dus excuses als ik nu iets heel raars ga roepen ofzo.
  Ik heb nu een Note 4, die heeft als camera ; Achter 16 megapixel, met autofocus, BSI, 4k UHD video opname, realtime HDR, OIS / Voor: 3,7 megapixel .

  De Note 8 heeft een 11 megapixel (4032×3024) , dus de achter camera vd Note 8 zou minder zijn die van de Note 4?

  Dit lijkt mij onwaarschijnlijk. Of zie ik iets over het hoofd?

 3. Galaxy -

  Voor €999 mag je verwachten dat er wel een hartslagmeter in zit. Ik had de Note 8 overwogen als mijn eerste Note, maar ik blijf dan lekker bij mijn Galaxy S7. De 11 en 7 Mpixel camera’s vallen me ook tegen. Ik had 12 en 8 verwacht.

 4. Kees -

  Hoezo vlammenshow? De iPhone 6 vloog net zo goed in brand. Het enige verschil is dat Samsung de schuld op zich nam, een terugroepactie deed dat hun miljoenen kostte en kapitalen investeerde in een verbetering van het productieproces om dit in de toekomst te voorkomen. En wat doet Apple? Die geeft zoals gewoonlijk de klant de schuld.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters