Zo groot is de Samsung Galaxy Note 8 vergeleken met de concurrentie

Nu we dankzij de bekende tipster Evan Blass weten hoe de Samsung Galaxy Note 8 eruit gaat zien en hoe groot hij precies wordt, is het tijd om het toestel te vergelijken met zijn Galaxy broertjes. Uiteraard moeten we de nieuwe vormen ook even naast de iPhone 7  Plus en de Pixel XL leggen.

Galaxy Note 8 de langste onder de Galaxy’s

De Galaxy Note 8 is 7,45 cm breed en 16,25 cm hoog. Hiermee is hij iets breder dan de fatale Galaxy Note 7 van vorig jaar en toch wel bijna een cm hoger. Als we hem vergelijken met de Galaxy S8 Plus zien we wat de hoogte betreft nauwelijks verschil. In de breedte is het verschil met 1,1 mm nog kleiner. Het grotere formaat heeft echter wel een reden. Het toestel wordt namelijk uitgerust met een iets groter display dan zijn broertjes van 6,3 inch.

Galaxy Note 8 vs Note 7 vs S8 Plus

Slanker dan de iPhone 7 Plus en Pixel XL

Als we kijken naar de concurrentie is de Galaxy Note 8 minder breed dan zowel de iPhone 7 Plus als de Pixel XL, terwijl hij langer is dan beide concurrerende vlaggenschip toestellen. De Note 8 is 3,4 mm slanker dan de iPhone 7s en 4,3 mm langer. Bij de Pixel XL is het verschil in de breedte kleiner met 1,2 mm, terwijl hij bijna een cm boven de Pixel XL “torent”.

Galaxy Note 8 vs iPhone 7 Plus vs Pixel XL

Niet te hoog in verband met vingerafdrukscanner

Op zich is een minder breed toestel makkelijker vast te houden met één hand. Een lange Galaxy Note 8 is echter niet ideaal, aangezien de vingerafdrukscanner aan de achterkant zit bij de camera sensoren. Je moet dan een niet al te kleine hand hebben om daar comfortabel bij te kunnen. Gelukkig duurt het niet al te lange meer voordat de handset wordt gelanceerd en we het live kunnen uitproberen.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters