Galaxy Note 8 vs. iPhone 7 Plus snelheidstest: verrassende winnaar

Eerder dit jaar zagen we de lancering van de Samsung Galaxy S8 toestellen. Uiteraard zijn deze aan testen onderworpen om een vergelijking te maken tussen Samsung en Apple. Helaas voor Samsung legde de Galaxy S8 het af tegen Apple’s iPhone 7 Plus in verschillende live vergelijkingen. Nu de Galaxy Note 8 er is, moet er natuurlijk gekeken worden of deze het wel wint van de geduchte iPhone.

Note 8 heeft grotere kans in vergelijking met meer RAM

Op zich is er goede hoop voor de Note 8, aangezien deze hogere benchmark scores behaalde bij Geekbench en AnTuTu. Maar zoals we weten zeggen deze scores ook niet alles en kun je toestellen het beste in het dagelijks leven testen. Daarnaast zou de het grotere werkgeheugen van de Note 8 ten opzichte van de S8 ook voor betere resultaten tegen de iPhone 7 Plus kunnen zorgen.

Samsung Galaxy Note 8

Beide toestellen nek aan nek tijdens multitasken

Het YouTube kanaal EverythingApplePro gaat de uitdaging aan en zet de twee vlaggenschepen tegen elkaar uit in verschillende snelheidstesten. Laten we vooropstellen dat dit soort tests natuurlijk allesbehalve wetenschappelijk zijn. De methodes zijn verre van perfect. Bovendien houdt de Galaxy Note 8 veel meer apps actief op de achtergrond dan de iPhone 7 Plus.

Daardoor kun je actief tussen je apps blijven switchen, een voordeel dus, maar dat is een nadeel in dit soort tests. Oftewel, het plaatje dat dergelijke video’s schetsen is allesbehalve compleet. Toch is het interessant om beide smartphones zo naast elkaar te zien. Wie wint?

Als eerste wordt een timer op beide toestellen aangezet, waarna er een reeks van apps wordt geopend. We zien onder andere Instagram, Snapchat, en Super Mario Run opstarten. Hoewel de twee toestellen nek aan nek gaan, is de iPhone 7 Plus hierbij toch een fractie sneller. Echter niet zo snel dat je dat in het dagelijks leven echt zou opmerken als de toestellen niet naast elkaar staan.

Video importeren doet Galaxy Note 8 de das om

De Note 8 krijgt het echter moeilijk wanneer er een video wordt geïmporteerd in een editor app. Hier wordt duidelijk dat de iPhone 7 Plus meer tegelijkertijd aankan en de Note 8 loopt vanaf dat moment een behoorlijk stuk achter. Na nog een ronde apps openen eindigt de iPhone 7 Plus met een tijd van 3:21 minuten, terwijl de Samsung de test binnen 5:06 minuten afrondt.

iPhone 7 Plus start sneller op

Vervolgens worden beide toestellen uitgeschakeld om met de volgende vergelijking te beginnen. Hierbij wordt gekeken naar welk toestel binnen de korste tijd weer helemaal opgestart is. Ook hier is de iPhone iets sneller, hoewel er in de video wel wordt gezegd dat de toestellen misschien even snel zouden zijn geweest als Samsung niet nog eerst het logo had laten pronken. Verder wordt er ook nog gekeken naar het opstarten van individuele apps, nadat alles weer is afgesloten. Hierbij verschilt het per applicatie welk toestel sneller is met het openen van de desbetreffende app.

vergelijking Galaxy Note 8 en Iphone 7 Plus

Meer succes met Galaxy S9?

Dus hoewel de Note 8 het allernieuwste van Samsung is, lijkt deze het toch net niet te halen bij de iPhone 7 Plus wat pure snelheid betreft, althans, als je dit soort amateuristische vergelijkingen raadpleegt. Dat belooft al helemaal niks goeds wanneer deze onherroepelijk ook vergeleken zal worden met de aankomende iPhone 8. Samsung zou wel in januari al komen met de Galaxy S9 volgens recente berichten. Misschien dat die het wel redt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters