Hier zit de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy Note 8

We kregen onlangs te horen dat ook de Samsung Galaxy Note 8 geen in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner krijgt. Toch kiest de techgigant niet voor dezelfde ongemakkelijke positie als bij de Samsung Galaxy S8. Althans, daar lijkt het sterk op.

Samsung Galaxy Note 8

We hadden vorige week slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 8. De opvolger van de teruggeroepen Galaxy Note 7 heeft geen in het scherm geimplementeerde vingerafdrukscanner. Dat bevestigde een woordvoerder van Samsung tegenover een Koreaanse publicatie.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De achterkant van de Galaxy S8

De technologie is volgens de Koreaanse techgigant nog niet klaar voor massaproductie. Er zijn wel prototypes met een vingerafdrukscanner onder het scherm, maar Samsung is nog niet tevreden. Dat is een flinke tegenvaller in meerdere opzichten.

De Samsung Galaxy S8 maakt nog steeds indruk. De smartphonefabrikant introduceerde een paar maanden geleden een high-end toestel met opvallend dunne schermranden. Zo dun, dat er geen ruimte meer is voor een fysieke homeknop.

Samsung kreeg het toch net niet op tijd voor elkaar om de vingerafdruk in het scherm te verwerken. Last-minute werd er alsnog gekozen voor een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Opzich geen ramp, smaken verschillen. Er zijn immers een flink aantal fabrikanten waarbij dat de standaard positie is.

Samsung maakte echter een opvallende keuze. De vingerafdrukscanner zit naast de camera van de Galaxy S8, in plaats van eronder, in het midden van het toestel. Reviews zijn laaiend enthousiast over het toestel, maar noemen telkens die positie als het grootste nadeel van het vlaggenschip.

Vingerafdrukscanner in het midden

Ook de Galaxy Note 8 krijgt dus een vingerafdrukscanner op de achterkant. Men speculeerde dat de fabrikant nu wel genoeg tijd zou hebben voor een implementatie in het scherm. Niet dus. Als we deze gelekte schema’s van de Galaxy Note 8 moeten geloven, is er echter ook goed nieuws.Samsung Galaxy Note 8

Het lijkt er namelijk op dat Samsung de vingerafdrukscanner onder de dubbele camera gaat plaatsen. In het midden van de phablet dus. Alsnog hadden we natuurlijk liever de innovatieve implementatie onder het scherm gezien, maar dit is al een aantrekkelijkere compromis dan die van de Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 8

Verder tonen de afbeeldingen de dubbele speakers van het toestel, evenals een USB-C port en de S Pen slot aan de onderkant. Neem dit soort gelekte afbeeldingen altijd met een korreltje zout, maar het lijkt erop dat Samsung zijn lesje heeft geleerd. De grote vraag blijft: lukt het Apple wel met de iPhone 8?

Bron: AndroidPure

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters