Hier zit de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy Note 8

We kregen onlangs te horen dat ook de Samsung Galaxy Note 8 geen in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner krijgt. Toch kiest de techgigant niet voor dezelfde ongemakkelijke positie als bij de Samsung Galaxy S8. Althans, daar lijkt het sterk op.

Samsung Galaxy Note 8

We hadden vorige week slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 8. De opvolger van de teruggeroepen Galaxy Note 7 heeft geen in het scherm geimplementeerde vingerafdrukscanner. Dat bevestigde een woordvoerder van Samsung tegenover een Koreaanse publicatie.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De achterkant van de Galaxy S8

De technologie is volgens de Koreaanse techgigant nog niet klaar voor massaproductie. Er zijn wel prototypes met een vingerafdrukscanner onder het scherm, maar Samsung is nog niet tevreden. Dat is een flinke tegenvaller in meerdere opzichten.

De Samsung Galaxy S8 maakt nog steeds indruk. De smartphonefabrikant introduceerde een paar maanden geleden een high-end toestel met opvallend dunne schermranden. Zo dun, dat er geen ruimte meer is voor een fysieke homeknop.

Samsung kreeg het toch net niet op tijd voor elkaar om de vingerafdruk in het scherm te verwerken. Last-minute werd er alsnog gekozen voor een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Opzich geen ramp, smaken verschillen. Er zijn immers een flink aantal fabrikanten waarbij dat de standaard positie is.

Samsung maakte echter een opvallende keuze. De vingerafdrukscanner zit naast de camera van de Galaxy S8, in plaats van eronder, in het midden van het toestel. Reviews zijn laaiend enthousiast over het toestel, maar noemen telkens die positie als het grootste nadeel van het vlaggenschip.

Vingerafdrukscanner in het midden

Ook de Galaxy Note 8 krijgt dus een vingerafdrukscanner op de achterkant. Men speculeerde dat de fabrikant nu wel genoeg tijd zou hebben voor een implementatie in het scherm. Niet dus. Als we deze gelekte schema’s van de Galaxy Note 8 moeten geloven, is er echter ook goed nieuws.Samsung Galaxy Note 8

Het lijkt er namelijk op dat Samsung de vingerafdrukscanner onder de dubbele camera gaat plaatsen. In het midden van de phablet dus. Alsnog hadden we natuurlijk liever de innovatieve implementatie onder het scherm gezien, maar dit is al een aantrekkelijkere compromis dan die van de Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 8

Verder tonen de afbeeldingen de dubbele speakers van het toestel, evenals een USB-C port en de S Pen slot aan de onderkant. Neem dit soort gelekte afbeeldingen altijd met een korreltje zout, maar het lijkt erop dat Samsung zijn lesje heeft geleerd. De grote vraag blijft: lukt het Apple wel met de iPhone 8?

Bron: AndroidPure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ineke vos -

  Volgens mij is t een dijk van een telefoon. Ik heb twee keer een note gehad, wil m meteen weer. Die hele vinger afdruk scanner interesseert me geen zier. Al zit ie van binnen.

 2. Alibaba -

  Ik vind het nu erg op een Huawei mate 9 lijken, zeker vanwege de dubbele camera en daaronder een ronde vingerafdruk scanner. Zo zijn er nog meer voorbeelden zoals de Xiaomi Mi5s Plus.

  1. WGACA -

   Nou nee hoor. LG G6 heeft horizontale setup van de cameras, ziet er roch echt heel anders uit. Daarnaast niet vergeten dat LG in de eerste plaats Samsung heeft gekopieerd met die glazen achterkant.

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters