We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 8

Men kijkt reikhalzend uit naar de Samsung Galaxy Note 8. Kan de langverwachte phablet leren van de tekortkomingen van de Galaxy S8? Het antwoord zal je niet helemaal bevallen.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is zonder twijfel een indrukwekkende smartphone. Dat komt natuurlijk vooral door de dunne schermranden die het toestel heeft. Sterker nog, de voorkant van de Galaxy S8 is bijna een en al scherm. Het resultaat is een futuristisch ogende smartphone.

Samsung Galaxy Note 8

Er kleven helaas ook nadelen aan dat ontwerp. Het voornaamste nadeel heb je vast al vaker voorbij zien komen: er is geen ruimte meer voor een homeknop. De vingerafdrukscanner mag dus een ander thuis gaan zoeken. Smartphonefabrikanten zijn het in de meeste gevallen wel eens over wat het beste alternatief is: in het scherm.

Dat was ook Samsung’s plan voor de Samsung Galaxy S8. De Koreaanse fabrikant wilde de vingerafdrukscanner van het toestel in het scherm implementeren. Topplan, maar helaas viel de realiteit tegen. De Techgigant kreeg het niet op tijd voor elkaar, en koos last-minute voor de onhandige positionering naast de camera van de Galaxy S8.

De vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy Note 8

Oftewel: je camera zit continu onder de vegen. Juist daarom vertelden we je eerder al in een blog dat je beter op de Samsung Galaxy Note 8 kunt wachten. Na het Galaxy Note 7-fiasco van vorig jaar moet Samsung het vertrouwen van de consument terugwinnen. Alle geruchten wijzen erop dat het een grotere Galaxy S8 met een verbeterde S Pen wordt.

Samsung Galaxy Note 8 concept

Klinkt goed. Zeker gezien de Galaxy S8 om meerdere redenen een compromis is. Men rekende erop dat de Galaxy Note 8 dus wel gewoon een in het scherm geïmplementeerde vingerafdrukscanner krijgt. Nu heeft Samsung immers wel meer tijd. Slecht nieuws: dat is niet het geval.

En dat baseren we niet op geruchten, maar op Samsung zelf. Een woordvoerder van Samsung heeft tegenover de Koreaanse publicatie News1 het volgende gezegd: “We hebben ons best gedaan om een vingerafdruksensor in het scherm van de Galaxy Note 8 te integreren, maar we hebben er op deze strategische telefoon toch niet voor gekozen vanwege verschillende technigsche beperkingen zoals veiligheid.”

Er zijn dus prototypes met een in het scherm verwerkte scanner, maar de technologie is nog steeds niet klaar voor de massaproductie. De Koreaanse fabrikant moet op safe spelen met de Galaxy Note 8 na het fiasco van vorig jaar. Toch is het zuur, zeker als je beseft dat dezelfde publicatie nog eens benadrukt dat het Apple naar verluidt wel is gelukt met de iPhone 8.

Samsung geeft niet op

Samsung heeft tot nu toe een fantastisch jaar met de succesvolle Galaxy S8. Dergelijke beperkingen mogen de pret dus niet drukken, maar voor consumenten die hun hoop om die reden op de phablet hadden gevestigd, is het slecht nieuws. Vrees echter niet, want Samsung geeft niet op. De techgigant blijft de technologie doorontwikkelen in samenwerking met CrucialTec.

De Samsung Galaxy Note 8 wordt naar verwachting begin september onthuld. Neem alvast een voorproefje met deze gelekte renders van de phablet, of check het uiterlijk van de OnePlus 5.

Bron: News1 via SamMobile

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters