Verslaat de OnePlus 6 na de S9 ook de Galaxy Note 9?

OnePlus beloofde met de OnePlus 6 een razendsnel toestel te leveren en afgaande van een live test van PhoneBuff lijkt de smartphonemaker dat inderdaad te hebben gedaan. In de test maakt het toestel korte metten met de Galaxy S9+, welke het in snelheidstesten zelf weer beter deed dan dan de iPhone X. Petje af dus voor de OnePlus 6, maar Samsung heeft ook nog de Note 9 op komst. Lukt het OnePlus om ook die te snel af te zijn?

Exynos Note 9 verslaat Snapdragon model

Als we de Geekbench benchmark scores moeten geloven van de toestellen, gaat OnePlus het inderdaad winnen. Eerder verschenen er al benchmark scores online van de Snapdragon 845 versie van de Note 9. Deze behaalde voor de single-core test 2411 punten, terwijl het toestel voor de multi-core test een score kreeg van 8712. Het Exynos 9810 deed het in de benchmarks net wat beter met een score van 2737 en 9064 voor respectievelijk de single-core en multi-core testen.

Galaxy Note 9 Geekbench

OnePlus hogere multi-core score

De OnePlus 6 is natuurlijk ook getest en scoort op de single-core test met 2474 punten hoger dan de Snapdragon Note 9, maar lager dan de Exynos versie. Bij de multi-core test laat hij echter beide Note 9 modellen achter zich met de hoogste score die een Android toestel ooit heeft gehad van Geekbench: 9082 punten.

Note 9
Samsung Galaxy Note 9 concept

Benchmark vs. echte leven

Op basis van de scores zou de zeggen dat de OnePlus 6 zijn mannetje wel zal staan tegenover de Galaxy Note 9. Maar je weet het aan de andere kant ooit met benchmark scores. De iPhone X deed het in de benchmarks bijvoorbeeld beter dan de Galaxy S9+, terwijl hij in het echte leven juist langzamer lijkt te zijn. Aan de andere kant wint de OnePlus 6 het in het echte leven wel van de Galaxy S9 en de scores van de Note 9 zijn niet significant hoger dan die van de S9, dus dat zou je mogelijk wel als leidraad kunnen gebruiken.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters