Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven

De Samsung Galaxy Note 9 zit eraan te komen en misschien wordt hij uitgerust met bijzondere features, die niemand zou hebben verwacht. Samsung lijkt namelijk iets aan het bekokstoven te zijn met de Chinese Xiaomi en Huawei. Ook een paar minder bekende smartphonemakers zouden bij het “complot” betrokken zijn.

Mysterieuze bijeenkomst

Onlangs verscheen het nieuws op de Zuid-Koreaanse nieuwssite The Investor dat Samsung’s Li Jie een ontmoeting heeft gehad met topmensen van Xiaomi, Huawei en  een paar minder bekende smartphonemakers. Wat er precies bij deze bijeenkomst werd besproken leek The Investor helaas niet te weten. En als ze dat wel doen, hebben ze het in ieder geval niet gepubliceerd.

Samsung

Marktaandeel vergroten op Chinese markt

Dit nieuws zorgt uiteraard voor allerlei speculaties en de brandende vraag is wat de smartphonemakers samen van plan zijn. Samsung probeert waarschijnlijk zijn marktaandeel qua smartphones op de Chinese markt te vergroten, aangezien deze op het moment daar minder dan 1 procent is. In China heersen namelijk voornamelijk Chinese merken, zoals (surprise surprise) Huawei en Xiaomi. Huawei is daarnaast ook in Europa omhoog geschoten en Xiaomi komt binnenkort officieel naar de Europese markt.

Facetime voor Samsung, Xiaomi en Huawei toestellen?

Een Samenwerking van Samsung met de Chinese smartphonemakers is een logische stap en zou voor een machtig conglomeraat in de smartphonewereld kunnen zorgen. Mogelijk zien we de vruchten van deze samenwerking al terug bij de Galaxy Note 9 en krijgt het toestel misschien een soort Facetime, welke alleen bestemd is voor de smartphones van de samenwerkende bedrijven.

Ook zouden de bedrijven misschien features aan elkaar kunnen uitlenen en krijgt de Note 9 misschien de uitgebreide beauty camera features van Huawei. Het zou ook zomaar kunnen dat Samsung benieuwd is naar de opvouwbare smartphone van Huawei, die blijkbaar al in november uit zou komen. Maar zoals gezegd weten we nog niet waar de meeting precies over ging en kan het nog alle kanten opgaan.

Via: SlashGear

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters