Alles wat je kunt verwachten van de Samsung Galaxy Note 9

De Galaxy Note 9 wordt het volgende grote toestel van Samsung en we wachten vol spanning op wat er komen gaat. Die spanning is misschien niet helemaal terecht, aangezien de smartphone waarschijnlijk erg gaat lijken op de Galaxy Note 8. Maar toch staat het internet vol van geruchten en lekken. Dit is wat we tot nu toe “weten” over de telefoon.

Vroege lancering Note 9

Als eerste mogen we volgens de geruchten dit jaar een vroege lancering verwachten. Dit zou aan de ene kant te maken hebben met de tegenvallende verkoopresultaten van de Galaxy S9 toestellen. Aan de andere kant wordt ook de lancering van Apple’s nieuwe iPhones als reden aangedragen voor een vroegere onthulling dan gebruikelijk. Samsung zou dit jaar wat langer willen genieten van een landschap zonder nieuwe iPhones als concurrentie. Volgens sommige berichten zouden we al in juni de onthulling van de Note 9 kunnen verwachten en zou hij in augustus in de winkel liggen.

Galaxy Note 9 concept

Groter scherm

Ook over het Infinity Display van het toestel zijn er allerlei voorspellingen. Waarschijnlijk wordt hij net als de Galaxy S9 toestellen wat helderder dan zijn voorganger. Vorig jaar kwam de Note 8 met een 6,3 inch scherm en verschillende geruchten zeggen dat het scherm van de Note 9 met 6,4 inch net wat groter wordt. Dat zou Samsung doen om de telefoon meer te differentiëren van de Galaxy S9+. Volgens de Korea Herald zou het display 6,38 inch groot worden.

Flexibele dubbele camera

Dit jaar kwam de Galaxy S9+ met een dubbele camera met twee 12 megapixel lenzen, waarvan één van de sensoren een flexibele lensopening heeft. Verwacht wordt dat de Note 9 minstens met dezelfde camera komt en deze misschien nog wat verbetert om te concurreren tegen toestellen zoals de Huawei P20 Pro en Pixel 2. Deze laatste twee toestellen zouden op het moment de beste smartphonecamera’s hebben, hoewel de dubbele camera van de Galaxy S9+ er zeker ook mag wezen. We verwachten onder de dubbele camera een vingerafdrukscanner om het toestel te ontgrendelen. Eerder waren er geruchten over een mogelijke in-display vingerafdrukscanner, maar volgens andere berichten zouden we die pas volgend jaar zien.

Samsung Galaxy Note 9 lek Ice Universe

Galaxy 9 chipset

Onder de motorkap zou het toestel verder dezelfde chipset krijgen als de Galaxy S9 toestellen. Dat zou dan of een Exynos 9810 of Snapdragon 845 worden. Onlangs zouden er benchmark resultaten zijn verschenen van een Note 9 met een Snapdragon 845 in combinatie met 6GB opslagruimte. Hoogstwaarschijnlijk krijgt de Note 9 inderdaad dezelfde 6GB RAM als de Galaxy S9, hoewel Samsung misschien toch voor 8GB gaat. Verder zou de batterijcapaciteit vergroot worden naar 4.000mAh, wat veel gebruikers erg gelukkig zou maken. Aan de andere kant blijven sommige gebruikers toch nog wat huiverig met betrekking tot Galaxy Note toestellen en grote batterijen.

Bixy 2.0

Samen met de Note 9 zou ook Bixby 2.0 worden gelanceerd. Deze vernieuwde versie van Bixby zou met meer apparaten van derden samenwerken en tot tien verschillende stemmen kunnen herkennen. Wat de prijs betreft wordt verwacht dat het toestel in ieder geval duurder zal zijn dan de Galaxy S9 toestellen en dan de Note 8 van vorig jaar.

Via: Stuff.tv

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters