Galaxy Note 9 troeft iPhone X af met langverwachte feature

Vorig jaar was het telkens de vraag welke smartphonemaker nu eindelijk zou komen met een vingerafdrukscanner onder het display. Uiteindelijk kwam geen enkel toestel met een in-display scanner en is de hoop nu op 2018 gevestigd. Als het goed is, zou de technologie nu eindelijk goed werken en volgens een bericht van een frequente Weibo tipster zou de Samsung Galaxy Note 9 behoren bij de toestellen met de lang verwachte vingerafdrukscanner in het display.

Galaxy Note 9 met in-display vingerafdrukscanner

Het bericht over de Galaxy Note 9 werd toevallig nu niet op Weibo gepost maar is via Twitter opgedoken. Veel staat er eigenlijk ook helemaal niet bij, behalve het feit dat de Galaxy Note 9 een in-display vingerafdrukscanner zou krijgen. Verdere specificaties over de scanner worden niet gegeven. Of Samsung de technologie zelf heeft ontwikkeld, of misschien de technologie van Synaptics gebruikt is onbekend.

Vivo eerste met lang verwachte scanner

Het zou Synaptics namelijk zijn gelukt om een goed werkende scanner voor onder een display te maken. Het tech bedrijf gaf een tijdje geleden dan ook aan dat we dit jaar de eerste toestellen kunnen verwachten met de technologie. Er werd zelfs geteased dat een top vijf smartphonemaker al vastbesloten was om de synaptics technologie te gaan gebruiken. Wie dat is werd natuurlijk niet vermeld, maar het lijkt erop dat de mysterieuze smartphonemaker waarschijnlijk Vivo is. Het lijkt er overigens ook op dat Vivo meteen ook de eerste smartphonemaker zal zijn die komt met een toestel met een vingerafdrukscanner verwerkt in het scherm.

in-display vingerafdrukscanner voor Galaxy Note 9?

En Apple?

Apple koos er met de iPhone X voor om de hele vingerafdrukscanner weg te halen en te gaan voor Face ID. De iPhone 8 en 8 Plus kwamen echter nog wel met een vingerafdrukscanner. Het is de vraag of Apple dit jaar misschien ook meedoet aan de in-display vingerafdrukscanners. Volgens sommige berichten zouden alle toestellen echter uitkomen met Face ID. In dat geval zouden iPhones waarschijnlijk niet meer uitkomen met Touch ID.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters