'Galaxy S4 met Tizen 3.0 gespot'

Samsung laat zelf weinig los over haar eigen Tizen besturingssysteem, maar Tizen Indonesia heeft de hand weten te leggen op enkele foto’s van een Galaxy S4 die op de laatste versie van het OS draait.

Veel is er nog niet bekend over de derde versie van Tizen. Het mobiele besturingssysteem is wel uitgeleverd aan enkele ontwikkelaars maar tot voor kort was er weinig beeldmateriaal beschikbaar. Daar is nu verandering in gekomen dankzij de gelekte foto’s van Tizen Indonesia.

Veel duidelijkheid verschaffen de foto’s niet. Uit de foto’s valt op te maken dat het besturingssysteem erg kleurrijk zal zijn maar wat het aan nieuwe functies biedt, blijft duister.

Tizen is een belangrijke stap voor Samsung. De Koreaanse smartphonemaker wil minder afhankelijk zijn van Google en haar Android OS. Zodra Tizen vorm begint te krijgen, hoopt Samsung het besturingssysteem naar al haar apparaten uit te rollen zodat deze makkelijker met elkaar kunnen ‘praten’. Als het aan Samsung ligt, zal Tizen naar haar gehele line-up komen, alles van TV’s tot witgoed moet straks op Tizen gaan draaien.

Gedacht wordt dat Samsung in oktober meer over Tizen 3.0 los zal laten. Dan staat er een grote Samsung developer-conferentie gepland.

'Galaxy S4 met Tizen 3.0 gespot' tizen 30 ui indonesia 1 
'Galaxy S4 met Tizen 3.0 gespot' tizen 30 ui indonesia 3 
'Galaxy S4 met Tizen 3.0 gespot' tizen 30 ui indonesia 4 
'Galaxy S4 met Tizen 3.0 gespot' tizen 30 ui indonesia 5 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Xaobotnik -

   Nadeel is natuurlijk wel de uitwisselbaarheid van apps. Verder, wat is Innovativiteit? Apple heeft altijd een eigen omgeving gehad, maar echt nieuwe dingen hebben we daar apart van de idee van een gebruiksvriendelijke GUI, niet gezien.

   Zelf zou ik het interessant vinden om te zien of Samsung daadwerkelijk overweegt om met een eigen omgeving te komen. Ik denk dat ze het wel zouden kunnen, gezien de grootte, de bronnen en de positie die ze hebben in de markt van de smartphones, maar ook in verschillende andere markten. Ze hebben misschien geen multimedia-content, maar ze hebben wel PC's, keuken apparatuur, thuiselectronica (hoewel ze daar wel kwalitatief nog een extra stap nodig hebben) en natuurlijk televisies. De sync met vooral PC's en 'normale' thusapparaten staat nog op een laag pitje. Daar zouden ze dus een extra stap kunnen maken.

   Maar volgens mij kan dat net zo goed op Android. Echter wordt het met Android lastiger om een goede vendor locked omgeving te maken. Met een eigen OS is dat makkelijker.

   Persoonlijk zie ik echter dat je als gebruiker gewoon de keus kan maken in welke apparaten je wil gebruiken. Dus een Sharp televisie, met een Denon HCS, een Asus tablet, Toshiba Laptop, LG koelkast, en dat allemaal aansturen/beheren met een telefoon van bijv. Sony. Moet allemaal kunnen middels open standaarden. Die Apple-strategie heb ik helemaal niets mee.

   Maar goed, voor een fabrikant is het commercieel wel aantrekkelijk.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters