'Galaxy S5 met 2K-scherm duikt op in benchmark'

De onaangekondigde Galaxy S5 van Samsung is opgedoken in de database van benchmark GFXBench. Volgens de benchmarkresultaten betreft het een telefoon met een 2K-scherm en een Snapdragon 800-processor die geklokt is op 2.5GHz. Ook zou Samsung tussen de 10 miljoen en 30 miljoen metalen behuizingen voor het toestel hebben besteld.

De Galaxy S5 is in de database van GFXBench naar voren gekomen als de SM-G900S. Het toestel draait op Android 4.4, heeft een processor die zijn werk doet op 2.5GHz met een schermresolutie van 2560 x 1440. Volgens eerdere geruchten heeft de S5 een 5-inch scherm en een 16-megapixelcamera maar deze details komen niet naar boven in de benchmark.

Verder zijn er vandaag nieuwe geruchten naar boven gekomen over de behuizing van de S5. Het Japanse EMSOne beweert dat de fabrikant tussen de 10 miljoen en 30 miljoen metalen behuizingen heeft besteld bij de Taiwanese toeleverancier Catcher. Eerdere geruchten beweerden dat de S5 ook in een plastic-variant zou verschijnen maar gezien de grote order voor metaal is dit waarschijnlijk niet het geval.

Aangezien de S5 al opduikt in benchmarks zal Samsung waarschijnlijk niet lang meer wachten om het toestel te onthullen. Mogelijk zal Samsung de telefoon op de Mobile World Congress eind februari in Barcelona presenteren.

'Galaxy S5 met 2K-scherm duikt op in benchmark' samsung sm g900s galaxy s5 gfxbench 

Bron: UnwiredView

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bas_vhn -

  Ik hoop dat die metalen behuizing nou eindelijk eens waar blijkt te zijn. Alleen daardoor zou ik een galaxy s al een stuk interessanter vinden. Scherm resolutie weet ik niet wat ik daarvan moet denken. Opzich is vooruitgang altijd goed natuurlijk, maar ik vraag me af of je dit verschil nog wel kan zien. Daarbij kan het nooit gunstig voor de batterij zijn, maarja we zullen zien.

   1. Bas_vhn -

    Omdat de galaxy s dan eindelijk eens niet als een McDonald's Happy Meal speeltje aanvoelt en eruitziet.

   2. Bas_vhn -

    Weet niet waar je het over hebt. Dat is mijn mening en dat mag ik vinden. Dat jij het er niet mee eens bent is je goed recht overigens, maar ga niet zo neerbuigend over iemand anders z'n mening doen. Om weer on-topic te komen en het in Jip en Janneke taal voor je uit te leggen: Voor dergelijke prijzen mag je simpelweg een metalen behuizing verwachten. Metaal voelt en is hoogwaardiger en ziet er beter uit. Als je bijvoorbeeld een horloge van 700 euro koopt wil je ook niet dat het van plastic is gemaakt.

   3. Quasimodo -

    hehehe, nou je antwoord is die van een 12 jarige op een heel fatsoenlijke vraag. Namelijk: wat is de meerwaarde van metaal.
    Niemand heeft me dat nog kunnen uitleggen anders dan gebrabbel over dat het mooier is dan plastic. En laat dat nou subjectief zijn.

    En dacht je nou echt dat die €1,50 aan aluminium het verschil maakt voor Samsung? Aluminium heeft meerwaarde als je een vliegtuig bouwt maar voor een telefoon zie ik het niet….en jij kunt het me ook niet uitleggen kennelijk want veel verder dan subjectiviteit kom je niet.

   4. Bas_vhn -

    Deze discussie gaat nergens over. Je hamert ergens op, maar je vergeet dat je eerste vraag gebaseerd was op een mening die ik gaf, namelijk dat ik een galaxy s interessanter zou vinden als het eindelijk eens van metaal zou zijn gemaakt. Dat is mijn mening en dus subjectief. Net zogoed als dat jouw mening met betrekking tot aluminium en plastic ook subjectief is. Ik heb trouwens nooit gesproken over feiten. Als je mijn eerste reactie leest waar deze discussie op gebaseerd is, kan je duidelijk zien dat ik mijn mening verkondig. Waarom je dus opeens op subjectiviteit gaat hameren snap ik niet. Volgens mij gaat dit trouwens meer over dat jij schijnbaar nogal in je wiek geschoten bent over wat ik verkondigde, aangezien je hier nogal overdreven op reageert en over doorgaat. Overigens weet ik vrij zeker dat de meeste mensen mijn mening delen. Als jij voor 700+ euro een horloge van plastic wilt kopen moet je dat vooral doen. Je praat over meerwaarde, maar voor de zoveelste keer aangezien we het hier al eens eerder over hebben gehad: het gaat om de look en feel. Volgens jouw redenatie zou je dus wieldoppen onder je auto stoppen, aangezien mooie velgen toch geen meerwaarde bieden behalve dat het er mooier uitziet. Jij ziet het anders dan ik, dat is je goed recht, maar probeer eens een keer wat minder betweterig te zijn. Jouw betweterigheid komt namelijk heel wat kinderachtiger over dan mijn reacties mister plastic fantastic.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters