‘Galaxy S6 heeft beste smartphonescherm van dit moment’

Hoewel er hier en daar wat kritiek op de Galaxy S6 is, oogst het nieuwe vlaggenschip van de Samsung vooral lof. Critici zijn te spreken over het ontwerp van de smartphone, en ook over het scherm zijn de experts lyrisch.

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge hands-on

DisplayMate vindt namelijk dat de Galaxy S6 het beste smartphonescherm van dit moment heeft. De site test schermen van smartphones altijd intensief. De Galaxy Note 4 kwam er een half jaar geleden ook heel goed van af: dat was toen in de ogen van de testsite de smartphone met het beste display.

In de Samsung Galaxy S6 zit een scherm met een formaat van 5,1 inch. Deze display heeft een QHD-resolutie van 1440×2560 pixels. De pixeldichtheid ligt op 577 ppi. Het gaat om een super amoledscherm.

DisplayMate stelt dat het scherm een betere kleurweergave heeft, beter gekalibreerd is, een hogere helderheid heeft, betere zichtbaarheid heeft en beter leesbaar is onder fel tegenlicht. Daarnaast springt het scherm efficiënt om met de energie die het krijgt.

Volgens de site zijn de prestaties van het scherm van de Galaxy S6 Edge vergelijkbaar met die van de gewone Galaxy S6. De site is van mening dat Samsung zichzelf met de S6 heeft overtroffen ten opzichte van de Galaxy Note 4. Daarnaast is het scherm van de Galaxy S6 volgens de site 23 procent efficiënter dan dat van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Ook de helderheid is beter en het contrast zou ook beter zijn.

Samsung kondigde de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge vorige week op het Mobile World Congress aan in Barcelona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. iRobot -

    "Daarnaast is het scherm van de Galaxy S6 volgens de site 23 procent efficiënter dan dat van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus."

    Ik neem aan dat ze dan hebben over het energie gebruik. Ik vind het moeilijk te begrijpen hoe je dit vast kan stellen omdat bij Amoled de zwarte pixels geen stroom verbruiken en de witte juist meer dan bij de traditionele LCD schermen. Het zou kunnen betekenen dat zelfs bij de zelfde hoeveel licht opbrengst per pixel het opgenomen vermogen lager is. In dat geval moet dit een bijzonder goed resultaat geven straks bij de accu testen. Want zoals we weten doen Amoled schermen bij videotesten, waar veel donkere beelden gebruikt worden, het over het algemeen nu al bijzonder goed.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters