‘Galaxy S6 krijgt QHD-scherm en 128GB opslag’

Voor de eerste keer zouden er specificaties zijn uitgelekt van de Galaxy S6, het vlaggenschip dat Samsung waarschijnlijk op het Mobile World Congress in Barcelona begin volgend jaar presenteert. De S6 zou onder andere een QHD-scherm krijgen.

‘Galaxy S6 krijgt QHD-scherm en 128GB opslag’ Samsung

Dit meldt SamMobile, een betrouwbare site op het gebied van Samsung-geruchten, op basis van bronnen binnen Samsung. Naast een QHD-scherm van 2560×1440 pixels komt er misschien een betere camera in de Galaxy S6. De S5 schiet foto’s in 16 megapixel. Samsung twijfelt nog of het opnieuw een 16-megapixelcamera gaat gebruiken: een 20-megapixelcamera behoort ook tot de mogelijkheden. SamMobile denkt dat Samsung voor een 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie gaat.

Samsung plaatst in de Galaxy S6 als het goed is een eigen Exynos-processor. Het gaat om de Exynos 7420-chipset. Dit is een 64 bit-processor die acht kernen heeft: vier Cortex A57- en vier Cortex A53-kernen. Het is niet Samsungs eerste 64 bit-processor: dit is de Exynos 5433. Deze zit in de Aziatische versie van de Galaxy Note 4, maar werkt nog op 32 bit. Dit komt ook omdat de Snapdragon 805, die in de Europese versie van de Note 4 zit, een 32 bit-processor is en omdat Android 4.4 geen 64 bit ondersteunt. Android 5.0 ondersteunt dat wel.

Een andere mogelijkheid is dat Samsung de Snapdragon 810-processor gebruikt voor de Galaxy S6. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de Aziatische versie de Exynos krijgt, en de Europese de Snapdragon. Waarschijnlijk krijgt de Galaxy S6 ‘gewoon’ 3GB ram.

Het opslaggeheugen gaat waarschijnlijk variëren. Er komen drie varianten van de Galaxy S6, met 32, 64 en 128GB opslaggeheugen. Het is onbekend of dit geheugen uitbreidbaar is. Eerder vandaag werd al bekend dat de Galaxy S6 waarschijnlijk compleet anders eruit gaat zien als de S5.

Samsung kondigt de Galaxy S6 waarschijnlijk aan op het Mobile World Congress in Barcelona, dat van 3 tot en met 5 maart duurt. All About Phones is daarbij aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters