Samsung Galaxy S7 Edge heeft volgens DxOMark beste camera

Ondanks de recente kritiek op hun test-methodes is DxOMark nog steeds de autoriteit op het gebied van smartphonecamera´s. In hun review van de camera van de Samsung Galaxy S7 Edge concludeerden zij dat het toestel van Samsung de beste camera heeft van alle smartphones van dit moment.

Samsung Galaxy S7 Edge

Bedrijven als Apple en Samsung roepen tijdens de aankondiging van elke nieuwe smartphone altijd dat de camera revolutionair is. Dat is ook niet zo gek: dankzij de hele sociale media-cultuur waarin we leven is het voor de meeste gebruikers erg belangrijk dat zij mooie foto’s kunnen nemen met hun toestel. Waar je vroeger slechts het aantal megapixels hoefde te vergelijken als je een nieuwe telefoon wilde kiezen, ligt het nu allemaal wat ingewikkelder. Ultrapixels, sensoren, dubbele camera’s: fabrikanten maken de keuze er niet gemakkelijker op.

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur
De Galaxy S7 Edge

DxOMark

Gelukkig kun je voor goede vergelijkingen van smartphonecamera’s terecht bij DxOMark, een website die met uitgebreide tests de camera’s van nieuwe smartphones vergelijkt. Na de grootse uitspraken die Samsung over haar nieuwe Galaxy S7 Edge deed was het dan ook slechts een kwestie van tijd tot dat de website haar oordeel over de camera zou vellen. Het resultaat is alles wat je als potentiële koper had gehoopt: het nieuwe toestel van Samsung heeft de beste camera ooit in een smartphone.

Beste smartphonecamera ooit

DxOMark test de camera’s van smartphones op vele aspecten, waaronder de zoom, autofocus, en performance bij slechte verlichting. De maximale score die een camera kan halen is 100, en de Samsung Galaxy S7 Edge heeft 88 punten gekregen. Tot nu toe had de Sony Xperia Z5 de beste smartphonecamera met 87 punten, maar nu is de alleskunner van Sony dus van de troon gestoten. Het toestel van Samsung scoorde vooral hoog op het gebied van contrast en de autofocusmogelijkheden. Ook blijven foto’s scherp onder slechte lichtomstandigheden, waardoor details uitstekend behouden worden.

925fb74611bcf9ca87e9b8570c2a6dbe
De scores

Nadelen

Toch is geen een smartphonecamera perfect, en heeft DxOMark dan ook een aantal nadelen gevonden. Zo hebben de foto’s van de Galaxy S7 Edge soms een gele tint en heeft de camera soms last van ‘clipping’. Clipping komt er op neer dat het verwerkingsprogramma binnen de smartphone niet het bereik heeft om invallend licht te kunnen verwerken, wat resulteert in plat geslagen of afgeknepen licht.

Video

Ook tijdens het opnemen van video’s scoorde de Samsung Galaxy S7 Edge erg hoog. Vooral de stabiliteit en de excellente autofocus werden geprezen en de accurate kleurweergave is een groot pluspunt. Wel traden er wat artifacts op en gingen er details verloren onder slechte lichtomstandigheden. Door te klikken op de afbeelding die rechts van deze tekst staat kun je de complete scores bekijken. Kijk ook onze review van de Samsung Galaxy s7 Edge.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters