‘Elke Galaxy S7 kost Samsung 230 euro om te maken’

Samsung heeft lekker wat marge op de Galaxy S7. Het zou de Zuid-Koreaanse fabrikant omgerekend ongeveer 230 euro kosten om het toestel te maken en het verkoopt de telefoon vanaf 699 euro.

Galaxy S7

Snapdragon 820-processor

Dit zegt onderzoeksbureau IHS, dat de Galaxy S7 uit elkaar haalde en een schatting maakte van de productiekosten. Hierover schrijft Re/code. De processor, in het geval van de Galaxy S7 is dat de Snapdragon 820-processor van Qualcomm, is verreweg het duurste onderdeel. Deze kost namelijk 62 dollar.

Het op één na duurste onderdeel, de 12-megapixelcamera aan de achterkant van het toestel, is met 13,80 dollar heel wat goedkoper. Volgens IHS kost het in elkaar zetten van het nieuwe vlaggenschip ongeveer 5 dollar per stuk.

Exclusief marketingkosten voor Galaxy S7

De genoemde 230 euro, of 255 dollar, die het kost om de Galaxy S7 te maken, gaat puur over de bouwkosten van de smartphone. Materiaalkosten, dus. Onderzoekskosten en geld voor marketing zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De Galaxy S7 betekent niet alleen kassa voor Samsung, maar ook voor Qualcomm. De ‘flagship’ chipset van de fabrikant van vorig jaar, de Snapdragon 810, werd door Samsung niet gebruikt, vanwege matige prestaties. Nu zit de Snapdragon 820 in veel van de Galaxy S7’s, wat goed nieuws is voor de penningmeester van Qualcomm.

IHS meldt niets over de productiekosten van de Galaxy S7 Edge, de smartphone die honderd euro duurder is dan de gewone Galaxy S7. Vorig jaar was bij de Galaxy S6 Edge het gebogen scherm met 85 dollar het duurste component. Het is onbekend wat Samsung nu betaalt voor één zo’n gebogen scherm.

Sinds vrijdag zijn de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge in Nederland te koop voor 699 en 799 euro. De smartphones zijn waterdicht en hebben uitbreidbaar geheugen: features die ontbraken bij hun voorgangers, de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters