Samsung Galaxy S7 blijkt moeilijk te repareren

Nadat een groot deel van media de Samsung Galaxy S7 nu al heeft uitgeroepen tot het toestel van 2016, heeft teardown-site iFixit toch nog een klein puntje van kritiek weten te vinden. Het toestel blijkt namelijk vrij lastig te repareren.

Doordat Samsung veel gebruik heeft gemaakt van glas en sterk klevende lijm is toestel lastig te demonteren en verder zijn het display en de glasplaat op het display vrijwel onmogelijk te verwijderen zonder het display daarbij kapot te maken.

En vooral dat laatste punt is belangrijk, omdat kleine schade als een barst in het glas direct tot gevolg kan hebben dat het gehele display moet worden vervangen. Daarnaast zijn er een aantal onderdelen, waaronder de usb-connector, die alleen kunnen worden vervangen door eerst het display te verwijderen. Een klein defect kan dan ook al snel leiden tot een moeilijke reparatieprocedure.

Slechte repareerbaarheid door waterbestendigheid?

De slechte repareerbaarheid van de Galaxy S7 heeft volgens iFixit waarschijnlijk voor een deel te maken met het feit dat het nieuwe toestel waterbestendig is. Doordat er geen water mag binnendringen in de behuizing, zijn de glasplaten en de voor- en achterkant van het toestel zeer stevig met sterk klevende lijm aan elkaar vastgeplakt.

Daarnaast zijn de onderdelen aan de binnenkant van de behuizing ook goed vastgezet en in veel gevallen moeilijk te verwijderen. De accu van de Galaxy S7 is volgens iFixit zelfs zo goed vastgezet dat het erop lijkt dat het niet de bedoeling is dat deze ooit wordt verwijderd. Als positief punt merkt iFixit wel op dat Samsung steeds meer modulaire onderdelen gebruikt, waardoor losse onderdelen eenvoudiger te vervangen zijn als het toestel eenmaal is gemonteerd.

Dalende lijn voor Samsung

De Galaxy S7 krijgt wat betreft de repareerbaarheid uiteindelijk een 3/10 van iFixit en het toestel zet daarmee de dalende lijn die is ingezet wat betreft reparatiescores voor Samsung-smartphones voort. Waar Samsung in 2013 met de Galaxy S4 nog op een 8/10 van iFixit kon rekenen, ging het in 2014 en 2015 snel bergafwaarts met een 5/10 voor de Galaxy S5 en een 4/10 voor de Galaxy S6.

Veel invloed zullen de reparatiescores overigens waarschijnlijk niet hebben op de verkopen. Hoewel de verkoopcijfers van de Galaxy S5 en Galaxy S6 enigszins tegenvielen, zijn er van beide toestellen vele miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan. Uiteindelijk gaat het vooral om de gebruikservaring en juist op dat gebied heeft Samsung grote stappen gezet en is de Galaxy S7 een echte uitblinker. Het is dan ook weinig verrassend dat alles erop wijst dat Samsung een nieuwe verkooptopper in handen heeft.

Beschikbaarheid Samsung Galaxy S7

De Galaxy S7 is sinds deze week verkrijgbaar in Nederland en het toestel is beschikbaar in twee versies, de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, met een adviesprijs van respectievelijk 699 en 799 euro. Het toestel beschikt verder over een Exynos 8890-processor, 32 GB opslaggeheugen, 4 GB werkgeheugen en een 12-megapixel camera. De grootte van het display is afhankelijk van de versie, de normale Galaxy S7 is voorzien van een 5,1-inch display, terwijl de Galaxy S7 Edge is uitgerust met een 5,5-inch display.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.
Huawei

Dit zijn de Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Pro lees verder

OnePlus 5 JCC+

WANT geeft de limited edition OnePlus 5 JCC+ weg: zo maak je gratis kans lees verder

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters