Waarom je toch niet de iPhone X moet pre-orderen en voor de Galaxy S8 moet gaan

Morgen is het dan eindelijk zover en kun je de iPhone X pre-orderen. Veel mensen hebben lang gewacht op dit moment en het zal erom spannen wie het als eerste lukt om door het bestelproces te komen. Het toestel is namelijk nog erg schaars en hoe langzamer je bent hoe langer je moet wachten om hem te ontvangen. Het is een hele strijd, die misschien eigenlijk helemaal niet nodig is. De Galaxy S8 is er namelijk ook nog en hij zou best nog eens een betere koop kunnen zijn.

Design

Smaken verschillen uiteraard, maar het valt toch niet te ontkennen dat die inham van de iPhone X er niet uitziet. Voor sommigen zou dat al reden genoeg zijn om niet voor het toestel te gaan. Hoewel zowel de iPhone X als de Galaxy S8 komen met een randloos design, lijkt de Galaxy S8 net wat meer gestroomlijnd te zijn. Samsung is ook al wat langer bezig met werken aan steeds dunner wordende randen, terwijl Apple daar pas dit jaar interesse in toonde.

Samsung Galaxy S8 vs. iPhone X

Multitasken op de Galaxy S8

Mensen die ervan houden om te multitasken, worden hierin beter ondersteund door de Samsung Galaxy S8. Zo kun je op het Samsung toestel twee apps tegelijkertijd bekijken in de split-screen modus. Door diagonaal over een app te swipen, maak je weer gebruik van de Floating Windows optie. De app wordt dan kleiner weergegeven als zwevend frame, zodat je er nog mee kunt interacteren, maar je ook nog kunt zien wat er achter de app gebeurt. Met Snap View kun je verder nog nog een app vastpinnen, terwijl je verder op je toestel kunt werken zoals gebruikelijk. Dit is vooral handig voor het vastpinnen van YouTube video’s, zodat je video eindelijk niet stopt, wanneer je even naar een andere app wilt gaan.

Vingerafdrukscanner vs. Face ID

Dit jaar was het één en al heibel met vingerafdrukscanners. Door de overheersende displays verhuisde de scanner bij de Galaxy S8 naar de achterkant en de iPhone X komt helemaal zonder vingerafdrukscanner. Zoals we weten wordt de scanner bij de iPhone X vervangen door de geavanceerde Face ID feature, waarbij je gezicht in plaats van je vinger wordt gescand. Apple geeft gebruikers niet veel keuze, en als je een fan bent van de vingerafdrukscanner, geeft de Galaxy S8 je nog de optie hem te gebruiken. Daarnaast komt de S8 ook met de optie om het toestel te ontgrendelen met je ogen, via de retina scanner. Het is een beetje Face ID achtig, maar natuurlijk lang niet zo geavanceerd.

Apple iPhone X Face ID

Prijs

We hoeven niemand te vertellen dat er als laatste nog een groot groot prijsverschil is tussen de twee handsets. Hoewel de prijzen per winkel variëren, koop je de Samsung Galaxy S8 met 64GB opslagruimte voor zo’n 600 euro, met de juiste aanbiedingen. De 64GB versie van de iPhone X komt neer op 1159 euro. Kies je voor 256GB, dan betaal je 1.329 euro voor je iPhone X. De Galaxy S8 is niet beschikbaar met 256GB, maar ondersteunt wel microSD kaartjes. Een 256GB miscroSD kaart van Samsung heb je voor zo’n 160 euro.

Uiteraard zijn de twee toestellen niet helemaal hetzelfde, en zou je kunnen stellen dat de iPhone X met geavanceerdere technologieën komt en daardoor dus duurder is. Dan moet je je bedenken of die technologieën het verschil in prijs waard zijn. Overigens heeft Samsung er zelf ook voor gezorgd dat de iPhone X wat duurder is geworden, door Apple de volle mep te laten betalen voor de geleverde OLED schermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Richard Schoyten -

  Heeft iemand al de benchmarks gezien? Apple processor is twee keer zo snel als de Samsung. Dat is wel anders geweest. Toen schreeuwde Samsung het van de daken.

  Nu is het opeens een goed argument dat Samsung gelukkig nog een vingerafdruk scanner heeft?

  Wat een losers? En wat betreft de ‘notch’. Samsung heeft alles gekopieerd dus de S9 zal ook een n’notch’ hebben.

  Jullie kunnen beter een 301 redirect maken naar allaboutSamsung.nl

  1. Richard Schouten -

   Alle iPhones kunnen updates naar iOS11. Alle Samsungs zitten nog op Android7. Updates voor Samsung naar Android Oreo komen pas ergens in 2018. Nieuw toestel maar af fabriek al met oude software.

   Wordt wakker beste Android lovers!!! Langzamere processoren, oudere software. En de hardware van Apple komt ook van Samsung. Wat let je? Geld? Rij je dan ook altijd in de goedkoopste auto rond? Koop dan een Chinees ding! Alsof Samsung goedkoop is.

   Met Samsung betaal je net niet de hoofdprijs maar hebt ook niet het beste product. Je krijgt hooguit een comfortabel gevoel omdat je Android kent en iOS niet.

 2. Erik -

  Bij all about phones werken Blijkbaar alleen nog maar Samsung fanboys en girls bah….
  Wordt tijd dat de website op zwart gaat!
  Een beetje Apple, Sony, Nokia, LG, etc zwart lopen maken en lopen beweren dat Damsumg het allesje is…

 3. Th. Klop -

  Ik ga toch over op de iphone. S8 plus
  De levensduur is daar toch veel langer van. Zes tot 7 jaar is geen uitzondering en mijn ervaring met Samsung is dat je het met twee jaar wel zo ongeveer gehad hebt. Mijn vorige is in twee jaar drie keer gerepareerd. En ik ben er toch echt wel zuinig op.

  1. Eem -

   Blijf jij maar lekker met je iphone spelen. Ik had de allereerste Samsung S1 en heb hem na gebruik van cuatom Roms zeker 7 jaar kunnen gebruiken, dus je verhaal na 2 jaar gaat absoluut niet op. Bovendien heb ik ook Sony gehad en Motorola maar met Samsung en heb ik allround beste ervaring gehad.

  2. Maikel -

   Ik vindt ze alle twee goed.
   Iphone heeft ook zo zijn dingen.
   Dat ligt gewoon welk toestel je krijgt.
   Ik ken samsungs die 4-5 jaar meegaan en zo ken ik er ook die maar 2 jaar meegaan dat is bij iphone net het zelfde.
   Mijn iphone begon toen raar te doeb met de boksen na 1.5 jaar.
   Mijn samsung had dan weer problemen met mijn mic.
   Dus iedere mobiele telefoon heeft zijn mankementen

  1. Hotemetoot -

   Net zo on-afhankelijk als “de Kamaraadjes” over Feyenoord is, AFCA is ook onafhankelijk van Ajax en een Fransman die Duitse wijn gaat vergelijken met zijn eigen mooie fruitig-en-tevens-robuuste Franse wijn.
   Ik vind het trieste “journalistiek”. Maatrja, probeer maar eens een honest living te vinden tegenwoordig😊🤘🏽

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters