4 redenen waarom de concurrentie bang moet zijn voor de Galaxy S8

Terwijl de Huawei P10, LG G6 en andere vlaggenschepen al zowat in de winkels liggen, laat de aankondiging van de Samsung Galaxy S8 nog iets langer op zich wachten. Toch verwachten wij dat de concurrentie het zwaar gaat krijgen.

Voorkantvullend scherm

Samsung Galaxy S8 lek van EvleaksHoewel Samsung de Galaxy S8 officieel nog moet onthullen, staat één ding al vast: het bedrijf legt de focus op het beeldscherm. In een eerste teaser hint het bedrijf naar een scherm dat vrijwel de hele voorkant inneemt, iets wat we ook in veel uitgelekte foto’s terug zien.

Daarmee lost Samsung één van de grootste problemen op mobiel gebied in één klap op. We willen allemaal een groot scherm, omdat het ideaal is voor apps en video’s. Een toestel mag echter niet té lomp zijn. Door het scherm door te laten lopen in de randen kan Samsung een groot 5,8 inch-scherm in een compact toestel proppen: win-win!

Dat niet alleen, het ziet er ook nog eens superstrak en futuristisch uit. Geef nou toe: leg de Samsung Galaxy S8 naast een Huawei P10 of iPhone 7 en het is een wereld van verschil. Andere smartphones zien er plots flink verouderd uit.

Als eerste de nieuwste hardware

De Galaxy S8 is natuurlijk niet de enige smartphone voorzien van zo’n voorkantvullend scherm. Ook de LG G6, die vanaf april in de winkels ligt, weet deze feature te bieden. Maar besluit je dat je een relatief duur toestel als de LG G6 of Samsung Galaxy S8 met of zonder abonnement koopt, dan verwacht je ook de nieuwste hardware op élk gebied. En daar heeft Samsung nog een extra troef achter de hand.

Deze Android-smartphone is namelijk het allereerste toestel met de Snapdragon 835-chip. Dat is de allernieuwste hardware van Qualcomm, met ongekende kracht. Zelfs de meest intense apps zullen soepel en vlot lopen op de Galaxy S8. Dat niet alleen, de chip is ook nog eens verrassend energiezuinig. Uithoudingsvermogen én kracht die je niet bij andere smartphones ziet: een gevaarlijk goede combinatie. Op andere smartphones met een Snapdragon 835 zul je nog maanden moeten wachten, want Samsung heeft de primeur.

Samsung Galaxy S8

De allerbeste camera

Een paar jaar geleden liep Samsung nog flink achter op cameragebied. Foto’s die je maakte waren hooguit goed, maar verre van geweldig. Haalde je vorig jaar echter een Galaxy S7 met abonnement of een los toestel in huis dan was je waarschijnlijk net als ons flink onder de indruk van de camera. De dual pixel-sensor achterop zorgde ervoor dat je ook in situaties met weinig licht nog scherpe, mooie foto’s kon maken.

Het gerucht gaat dat Samsung slechts kleine stappen neemt met de Galaxy S8-camera. Dat vinden wij helemaal niet zo erg: de concurrentie heeft het bedrijf het afgelopen jaar namelijk niet weten te overtreffen. Als Samsung het toestel opnieuw van een dual pixel-sensor voorziet, dan zijn al die extra fratsen zoals selfieflitsers en extra lenzen wat ons betreft aardig overbodig.

De keuze voor reuze

Mocht het 5,8 inch-scherm van de Galaxy S8 nog niet groot genoeg voor je zijn, dan heeft Samsung een alternatief. Het bedrijf zou namelijk ook aan een 6,2 inch Galaxy S8 Plus werken. Voorzien van vrijwel precies dezelfde hardware en een identiek design, maar dan nog een stukje groter.

En omdat ook hier het scherm voorkantvullend is, is de smartphone zelf niet té lomp. Als we de geruchten mogen geloven is de S8 Plus zelfs net wat handzamer dan Apple’s iPhone 7 Plus, een smartphone met ‘slechts’ een 5,5 inch-scherm. Het is wat jammer dat de Galaxy Note 7 hier nooit is verschenen, maar met de S8 Plus heeft Samsung een meer dan adequate vervanger klaarliggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Andre -

  Ondertussen weten we wel beter, de nieuwe trend word minder bezels, meer scherm, zoals de G6 ook heeft. Nieuwste hardware? Wellicht, maar de S8 komt in Nederland niet uit met de Snapdragon 835 chipset, maar eentje van eigen makelij. De camera is ook hetzelfde als de S7, alleen is de software iets aangepast. En qua scherm grootte zie ik liever een echt high end toestel van 5 tot 5,5 inch, groter is niet altijd beter.

 2. Bart -

  De allerbeste camera? Geruchten, ondertussen weten de kenners wel beter.
  Er is nog niets officieel bekend over de iPhone 8 dan geruchten en dat hebben we in’t verleden al dikwijls genoeg mogen ervaren dat het met een klomp zout moet genomen worden, niet met een korreltje hé

  1. Dirk -

   Hoezo? S6 en s7 hadden toch gewoon de beste fotos vergeleken met alle andere.
   En iphone 8 is pas iets van eind dit jaar of volgend jaar. Dan is er ook misschien alweer een note en galaxy s9 komt er dan ook weer aan.
   En wat betreft soc, krijgen wij hier waarschijnlijk exynos 9 die nog net wat beter is als snapdragon 835.

  1. Sven -

   Deze is alleen gepresenteerd. Was geen werkende versie te gebruiken door de aanwezigen en deze komt later uit dan de S8. Samsung heeft namelijk meegeholpen met de ontwikkeling/productie van de SD 835. Hierdoor hebben zij een voorrangspositie kunnen afdwingen dat i.c.m. de grote hoeveelheden die Samsung besteld.

 3. Paarsje -

  Zelfs met een schermvullende voorkant is 5,8 inch erg groot.
  Als er nou een 5 inch in een 4,6 wordt gepropt, was het zinvol. En hoe zit het met breekbaarheid van zo’n groot scher?

 4. Groentje -

  We weten niks over de prijs van de Samsung Galaxy S8. Dus hoe kan de allernieuwste processor een voordeel zijn als het toestel mogelijk honderden euro’s duurder kan gaan kosten dan bijvoorbeeld de LG G6. Verder hebben we in Nederland waarschijnlijk het geluk dat we de Exynos 9 krijgen welke zelfs krachtiger is dan de Snapdragon 835.

 5. Michael -

  Hoezo is de s8 de eerste telefoon met de snapdargon 835 die verkrijgbaar is. Volgens jullie bericht heeft de Sony xz premium deze ook aanboord en is dit toestel binnenkort leverbaar.

  1. Nico -

   De Sony XZ Premium wordt pas enkele maanden na de lancering van de Samsung Galaxy S8 gelanceerd (zal juni of juli zijn waarschijnlijk). Nu kan enkel Samsung aan voldoende 835-chips geraken, maar omdat Sony met de lancering wacht tot tegen de zomer zal de 835 tegen dan ook voor hen beschikbaar zijn.

   1. Erik -

    De Sony Xperia XZ Premium komt eind mei al uit volgens bronnen. Daarnaast komen HTC en LG eind juli met een nieuw toestel met deze processor erin.
    ( overigens gaan er geruchten dat Sony,LG, Google en HTC. Samsung en Qualcomm voor de rechter willen gaan slepen door belangenverstrengeling)

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters