‘Veranderingen: Samsung Galaxy S8 headphone jack en scherm’

Volgens prominente analisten is Samsung van plan om een UHD scherm in de Samsung Galaxy S8 te implementeren. Ook heeft het toestel waarschijnlijk geen headphone jack.

Samsung Galaxy S8

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen
De Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung zal de opvolger van de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge volgend jaar misschien eerder aankondigen om de schade van de exploderende Galaxy Note 7 exemplaren te beperken. Toch zal het hoe dan ook nog minstens drie maanden duren voor de Samsung Galaxy S8 wordt onthuld.

UHD scherm

Toch zijn analisten al druk aan het speculeren over wat de Koreaanse smartphonefabrikant van plan is. De huidige consensus is dat Samsung hoogstwaarschijnlijk een paneel met een UHD resolutie zal gebruiken voor de Galaxy S8. Dat komt neer op een resolutie van 2160 x 3480. Dat is een flinke verbetering, want het QHD scherm van de Galaxy S7 heeft bijvoorbeeld een resolutie van 1440 x 2560.

Virtual reality

Je zou kunnen beredeneren dat het dan ook een onnodige upgrade is, zeker als het om de impact op de accuduur van het vlaggenschip gaat. Toch heeft de Koreaanse smartphonefabrikant een goede reden om de resolutie te verhogen. Samsung zou naar verluidt namelijk met de Galaxy S8 helemaal voor virtual reality willen gaan. De Gear VR kan op dit moment indrukwekkende ervaringen bieden, maar het pixelige beeld blijft storend.

Niet de eerste

Samsung zal in ieder geval niet de eerste zijn met een UHD scherm. Sony’s Xperia Z5 Premium heeft ook een scherm met een resolutie van 2160 x 3840. Die resolutie is op dat toestel echter alleen beschikbaar als je foto’s en video’s bekijkt die met de camera van de Xperia Z5 Premium zijn genomen. De rest gebeurde gewoon in een resolutie van 1080 x 1920. Dat soort technieken zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld tijdens het gebruiken van virtual reality kan profiteren van de voordelen van een hoge resolutie, zonder dat je toestel de rest van de tijd razendsnel leeg loopt.

Samsung Galaxy S8 headphone jack

Naar verwachting zal na de iPhone 7 ook de Samsung Galaxy S8 zonder een 3.5mm headphone jack op de markt komen. Daar krijg je echter wel de breder ondersteunde USB-Type C port voor terug, die net zoals de Lightning port ook audio kan handelen. Het Chinese LeEco was vorig jaar de eerste smartphonefabrikant die de headphone jack verruilde voor een USB-Type C port. De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk eind februari 2017 onthuld.

Bron: SlashGear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters