‘Veranderingen: Samsung Galaxy S8 headphone jack en scherm’

Volgens prominente analisten is Samsung van plan om een UHD scherm in de Samsung Galaxy S8 te implementeren. Ook heeft het toestel waarschijnlijk geen headphone jack.

Samsung Galaxy S8

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen
De Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung zal de opvolger van de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge volgend jaar misschien eerder aankondigen om de schade van de exploderende Galaxy Note 7 exemplaren te beperken. Toch zal het hoe dan ook nog minstens drie maanden duren voor de Samsung Galaxy S8 wordt onthuld.

UHD scherm

Toch zijn analisten al druk aan het speculeren over wat de Koreaanse smartphonefabrikant van plan is. De huidige consensus is dat Samsung hoogstwaarschijnlijk een paneel met een UHD resolutie zal gebruiken voor de Galaxy S8. Dat komt neer op een resolutie van 2160 x 3480. Dat is een flinke verbetering, want het QHD scherm van de Galaxy S7 heeft bijvoorbeeld een resolutie van 1440 x 2560.

Virtual reality

Je zou kunnen beredeneren dat het dan ook een onnodige upgrade is, zeker als het om de impact op de accuduur van het vlaggenschip gaat. Toch heeft de Koreaanse smartphonefabrikant een goede reden om de resolutie te verhogen. Samsung zou naar verluidt namelijk met de Galaxy S8 helemaal voor virtual reality willen gaan. De Gear VR kan op dit moment indrukwekkende ervaringen bieden, maar het pixelige beeld blijft storend.

Niet de eerste

Samsung zal in ieder geval niet de eerste zijn met een UHD scherm. Sony’s Xperia Z5 Premium heeft ook een scherm met een resolutie van 2160 x 3840. Die resolutie is op dat toestel echter alleen beschikbaar als je foto’s en video’s bekijkt die met de camera van de Xperia Z5 Premium zijn genomen. De rest gebeurde gewoon in een resolutie van 1080 x 1920. Dat soort technieken zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld tijdens het gebruiken van virtual reality kan profiteren van de voordelen van een hoge resolutie, zonder dat je toestel de rest van de tijd razendsnel leeg loopt.

Samsung Galaxy S8 headphone jack

Naar verwachting zal na de iPhone 7 ook de Samsung Galaxy S8 zonder een 3.5mm headphone jack op de markt komen. Daar krijg je echter wel de breder ondersteunde USB-Type C port voor terug, die net zoals de Lightning port ook audio kan handelen. Het Chinese LeEco was vorig jaar de eerste smartphonefabrikant die de headphone jack verruilde voor een USB-Type C port. De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk eind februari 2017 onthuld.

Bron: SlashGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple komt volgend jaar mogelijk met iPhone X lookalike met LCD display lees verder

Honor V10

Honor V10 opgedoken met indrukwekkende screen-to-body ratio lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters