5 redenen om de Samsung Galaxy S8 te kopen

De Samsung Galaxy S8 is een feit. Eind maart werd het nieuwste vlaggenschip onthuld op het Galaxy Unpacked 2017 evenement. Hij komt wel een fors prijskaartje van 799 euro. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om de Galaxy S8 te kopen. Wij zetten er vijf voor je op een rij.

1) Lekker groot scherm

De Samsung Galaxy S8 heeft een scherm dat bijna heel de voorkant bedekt. Alleen aan de bovenkant heeft Samsung wat ruimte gelaten voor de camera en enkele sensoren. De kin aan de onderkant stelt ook niet veel voor. Kortom, bijna heel de voorzijde is één groot scherm. Dat betekent nog meer genieten als je video’s bekijkt. Hoezo? Omdat je niet langer die zwarte balken aan de onder- en bovenkant hebt. Je hoeft ook niet langer voortdurend naar beneden te scrollen, omdat er veel meer op het scherm past. Hadden we al gezegd dat het een Super AMOLED-display is? Dat betekent felle kleuren, diepe zwartwaarden en haarscherpe contrasten ten opzichte van LCD-schermen. Als je AMOLED eenmaal gewend bent, wil je niet meer terug.

2) Altijd snel

Heb jij er ook een hekel aan als je smartphone jou niet kan bijbenen? Daar heeft de Samsung Galaxy S8 geen last van. Hij komt met de nieuwste processor, grafische kaart en meer dan genoeg werkgeheugen zodat multitasken altijd snel en soepel gaat. Ben je voortdurend online te vinden? Of speel je het liefst de hele dag grafische zware games? Geen enkele taak is te zwaar voor de Galaxy S8. Mocht je toch liever een iets minder grote telefoon willen maar wel één die ook razendsnel is? Dan is de Huawei P10 misschien iets voor je. De P10 heeft een machtig snelle Kirin-960 uit Huawei’s eigen stal en daarnaast nog eens 4 GB aan werkgeheugen. Dit technische verhaal betekent in de praktijk vooral dat je een erg snel toestel krijgt dat ook nog in je broekzak past.

Galaxy S8

3) Op-en-top beveiliging

Pincodes en wachtwoorden zijn zo 2016. De Samsung Galaxy S8 komt met allerlei nieuwe en moderne vormen van biometrische beveiliging. Daarmee hoef je nooit meer wachtwoorden of andere codes te onthouden: JIJ bent immers het wachtwoord. Aan de hand van lichaamseigen eigenschappen ontgrendel je het vlaggenschip en blijven jouw privégegevens veilig opgeborgen voor anderen. Naast vingerafdrukscanner komt de Galaxy S8 ook met irisscanner, gezichtsherkenningssoftware en Samsungs beveiligingsplatform Samsung Knox. Met Secure Folder (Veilige Map) worden al je favoriete apps, foto’s, video’s en andere bestanden nog eens extra beveiligd. Zo weet je zeker dat niemand ooit je gegevens kan wissen.

4) Waterdicht design

Iedere maand zien we allerlei nieuwe smartphones voorbijkomen. Waterbestendigheid is jammer genoeg nog altijd niet goed ingeburgerd. We worden dan ook blij van het feit dat Samsung de Galaxy S8 waterdicht heeft gemaakt. Sterker nog, je kunt hem in de wasbak laten vallen zonder dat je direct vocht- of waterschade hebt. Samsung heeft haar vlaggenschip dusdanig waterbestendig gemaakt dat je hem een half uur onder water kunt dompelen, zolang het water maar niet dieper is dan anderhalve meter. Een regenbui kan het vlaggenschip dus niet deren, zelfs een stortbui is machteloos tegen het waterdichte design van de Galaxy S8.

5) Nieuwste software

Tot slot komt de Samsung Galaxy S8 met de allernieuwste software. Samsung heeft namelijk Android 7.0 Nougat voor je geïnstalleerd. Hiermee kun je onder meer vanuit het notificatiecentrum reageren op binnengekomen berichten zonder eerst de daarbij horende app te openen (Quick Reply). Ook worden berichten voortaan per app gebundeld tot één blok (Bundled Notifications). Meerdere apps naast elkaar draaien is een eitje dankzij Multi-Window. Daarnaast heeft Google de energiebesparingsfunctie Doze verbeterd. Voortaan hoeft een smartphone niet plat op tafel te liggen voordat hij zijn werk doet. Ook als hij in beweging is –bijvoorbeeld omdat je hem in je broekzak, tas of rugzak hebt gestopt– doet Doze wat hij moet doen. Natuurlijk mogen we ook Bixby niet vergeten, de digitale assistent van Samsung. Zo kun je onder meer de camera gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren, shoppen of tekstfragmenten te vertalen. Probeer dat maar eens met Siri, Google Assistant of Cortana. Wil je na het lezen van dit artikel een Samsung Galaxy S8 kopen? De beste aanbiedingen vind je op GSMinfo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jantje -

  Voor samsung liefhebbers , S7 is de beste optie in mijn mening . Een ID scanner aan de achter kant van het toestel, werkt gewoon niet en is ontzettend lastig . Plus het feit dat het eigenlijk geen verschil is tussen S8 en S7 .
  Wat update betreft , maakt niks uit wat je tegenwoordig koopt . Bij Iphone is het veel ergere . Ik heb zelf 5 jaar lang iphone gehad ( iphone 5 / 6 / 6s plus ) . Je krijgt er 3 updates per maand en soms meer . het is niet normaal . En dit allemaal vanwege verschillende en vooral stijgende productie van nieuwe modellen per jaar . Je betaalt nu een vermogen en binnen 5 maanden heb je een nieuwe model . Vroeger had je iphone . tegenwoordig is het iphone / iphone c / iphone plus / s plus en noem maar op. Op dit moment samsumg is simpelweg beter . Een vriend van me heeft S5 ( wat opzich een oude model is ) en die draait nog steeds prima . Koop je een iphone , binnen 2 jaar je toestel werkt niet meer optimaal . En dat allemaal in verband met all die verschillende nieuwe modellen en zoveel updates wat je krijgt . Begrijp me niet verkeed , ik heb zelf iphone gehad en ben een iphone liefhebber . Maar ik zou het iedereen afraden . iphone is helaas niet meer de toestel die het vroeger was . Na de tragische dood van Steve Jobs, apple heeft gewoon een grote bende van gemaakt. Hopelijk gaan ze dat binnen komende jaren weer recht zetten . Wie weet. !!!!!!!

 2. Wallenburg -

  Vandaag al de S8 kunnen uitproberen bij de Mediamarkt. De S8+ met het grote !!!! 6.2 scherm valt tegen wat betreft de grootte. Het toestel is smal en daardoor erg lang waardoor je vrijwel niet bij de finger afdruk scanner kunt komen deze had minimaal 3 cm onder de cameralens moeten zitten (dit is ook de klacht van de meeste eerste gebruikers). De verhoudingen van het scherm is erg wennen ik krijg het gevoel dat het scherm helemaal niet zo groot is. Amoled schermen hebben de neiging de kleuren te overdrijven gelukkig kan je dit enigszins aanpassen, de Basic schermkleur is dan de beste optie.
  Lovende woorden ten spijt het toestel (in dit geval de zwarte) ziet er plastic achtig uit het is glas maar toch ?.
  Eerlijk gezegd viel het toestel mij wat tegen.
  Dan de prijs, beide toestellen zijn € 100,- te duur € 699,- en voor de S8+ € 799,- is een reëlere prijs. Ik begrijp dat Samsung de verliezen gemaakt met de Note 7 wil terug verdienen maar doe dat niet via een veel te hoge prijs voor deze toestellen. Waarschijnlijk even wachten en je krijgt binnen 2 maanden een Casch Back actie of een draadloze oplader erbij.
  Sorry Samsung maar dit toestel gaat het niet worden, misschien de Note 8 ?

 3. Erik -

  Het toestel blijkt niet helemáál waterdicht te zijn.
  In diverse video’s werkt de speakers na het onder dompelen van het toestel niet meer zo goed. En zelfs in sommige gevallen helemaal niet meer.
  Daarnaast laten video’s zien dat het toestel qua snelheid even snel is als de S7, alleen iets zuiniger.
  De IPhone 7plus blijkt zelfs nog steeds iets sneller te zijn, alleen bij sommige games is de S8 ietsje sneller.

 4. Ives -

  Hoe zit het met het geluid?
  Komt er iets uit de luidspreker?
  Heb een samsung S4 en S6 gehad en als ik wou skypen moest ik altijd goed luisteren want de volume ging helemaal niet hard.

 5. Helena -

  Ik weet een hele goede reden om het niet te kopen: de prijs van 800 euro. Niet iedereen heeft zo’n grote budget om hem te kopen zelfs als is het met een abonnement erbij

 6. Hotemetoot -

  “Nieuwste software”???
  Android 7.1 is uit.
  Bovendien werd N al in maart geintroduceerd. 20… wait for it…. 16.
  Formidabel 😉
  Oh ja”op en top beveiliging”🙈😎we hebben het over Android/Samsung. *sarcasm off*

 7. Paul -

  Ik weet 1 hele goede reden om m niet te kopen: over twee jaar krijg je geen updates meer ( mogelijk al eerder) en dan loop je weer ket een verouderd lommel.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters