Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite

We weten dat de Samsung Galaxy S9 toestellen niet zo goed verkopen als verwacht en dat zou mogelijk te maken hebben met het gerecyclede design van de S8. Samsung waarschuwt echter ook zijn investeerders dat er een algehele daling op komst is op de smartphonemarkt en de S9 cijfers zouden daar ook mee te maken kunnen hebben. In ieder geval bereidt de smartphonemaker zich voor met de goedkopere Galaxy S8 Lite en via gelekte renders krijgen we alvast een voorproefje van wat ons te wachten staat.

Hetzelfde design, dezelfde plaatsing vingerafdrukscanner

Wat ons te wachten staat is een toestel dat erg lijkt op de normale Galaxy S8. In dit geval is het minder erg dan bij de Galaxy S9, aangezien het nu om een middenklasser zou  moeten gaan en het design hier juist meehelpt om het premium-gehalte omhoog te halen. Wat wel enigszins storend is, is dat de vingerafdrukscanner weer op dezelfde plek zit als de originele S8. Inmiddels moet Samsung wel weten dat de plaatsing naast de cameralens niet op prijs werd gesteld. Bij de S9 hebben ze hem zelfs naar onderen verplaatsts.

Samsung Galaxy S8 Lite render

Infinity display met lagere resolutie

Wat we tot nu toe verder over het toestel weten is dat het zou komen met een 5,8 inch Infinity Display, waarvan de resolutie wel wat lager is dan die van de normale S8. Maar het is tenslotte ook een Lite toestel. Ook de Snapdragon 835 wordt vervangen door een wat minder krachtige chipset, namelijk de Snapdragon 660. Deze kan echter ook behoorlijk wat taakjes aan, maar werkt wel minder efficiënt en snel.

Behuizing en IP certificering

Het toestel zou aan de achterkant een 16 megapixel camera krijgen en komen met een 3.000mAh batterij. Het is nog onzeker of de Galaxy S8 Lite dezelfde glas en metaal combinatie krijgt voor de behuizing als de originele toestellen. En ook de vraag of hij dezelfde waterdichte IP68 certificering krijgt, blijft nog onbeantwoord. Mocht dat wel zo zijn, is het zeker een toestel dat het goed zou kunnen doen op de midrange markt.

Samsung Galaxy S8 Lite render

Zacht prijsje Galaxy S8 Lite?

Hoewel de lanceringsdatum ook nog niet bekend is, wordt verwacht dat het toestel al over een paar dagen wordt uitgebracht in China. Wat de prijs betreft, zal hij mogelijk onder de 500 euro uitkomen. Op het moment wordt de normale Galaxy S8 verkocht voor tussen de 500 en 600 euro. Voor die prijs zou je je mogelijk wel kunnen afvragen of je misschien niet voor de OnePlus 6 moet gaan. Die komt met een Snapdragon 845 en kun je kopen vanaf 519 euro.

Via: Digital Trends

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters