Samsung Galaxy S8 Lite wordt ook buiten China uitgebracht

Eerder dit jaar werden de Galaxy S9 toestellen onthuld en het wachten is nu nog op de Galaxy Note 9. In de tussentijd is Samsung om de één of andere reden ook nog bezig geweest met de Galaxy S8. Het lijkt erop dat we binnenkort de Samsung Galaxy S8 Lite kunnen verwachten, aangezien het toestel is opgedoken bij zowel de Chinese als Amerikaanse certificeringsorganen TENAA en FCC.

Vingerafdrukscanner weer naast camera

Wat fijn is aan het verschijnen van de Galaxy S8 lite bij TENAA, is dat we dan naast foto’s meteen ook wat specificaties erbij krijgen. De smartphone lijkt op zijn andere Galaxy S8 broertjes en heeft aan de achterkant zelfs nog dezelfde plaatsing van de vingerafdrukscanner naast de camera. Veel gebruikers vonden dit vervelend, aangezien ze hierdoor telkens met hun vinger over de camera gingen. Bij de Galaxy S9 toestellen heeft Samsung de scanner gelukkig naar onderen verplaatst, wat een stuk beter werkt. Jammer dat ze deze oplossing niet ook bij de S8 Lite hebben doorgevoerd.

Samsung Galaxy S8 Lite

Lagere resolutie display

Lite toestellen zijn meestal wat goedkoper dan de standaard en plus versies en de reden hiervoor zie je meestal terug in de specificaties. Ook bij de S8 Lite is dat het geval. Deze komt namelijk met een 5,8 inch display, maar met een lagere resolutie van 2220 x 1080 pixels dan de andere S8 handsets. Aan de achterkant heeft de telefoon met 16 megapixel een hogere resolutie camera gekregen, maar wel van mindere kwaliteit.

Snapdragon 660 chipset met 4GB RAM

Onder de motorkap vinden we een 2,2 GHz of 1,9 GHz octa-core processor, wat waarschijnlijk Qualcomm’s Snapdragon 660 is. Deze wordt gecombineerd met 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Verder heeft de smartphone een 3.000mAh batterij en ontbreekt er aan de achterkant de hartritmemonitor.

Samsung Galaxy S8 Lite

Galaxy S8 Lite niet alleen voor China

Deze informatie hebben we allemaal van TENAA en bij de FCC vermelding wordt eigenlijk alleen het modelnummer bekend gemaakt. Maar het feit dat er een FCC certificering is, betekent wel dat het toestel niet alleen in China wordt uitgebracht. Als het goed is moet Amerika hem ook krijgen en de kans is dan ook groter dat we hem op een gegeven moment ook in Europa in de winkel zien liggen.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters