Update: Samsung verwacht geen tekorten Galaxy S8

Vertragingen en problemen met Qualcomm en Samsung’s chips gaan volgen analisten leiden tot een tekort aan exemplaren van de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Wees er dus snel bij!

Update: Samsung Mobile’s Koh Dong-jin heeft tegenover Koreaanse media bevestigd dat er geen tekorten zullen ontstaan, ondanks de problemen met de chips. Sterker nog, de eerste batch is twee keer zo groot als die van de Samsung Galaxy S7. Volgens analisten komt het neer op 20 miljoen initiële exemplaren. Ter vergelijking: Google zal met de Pixel niet eens de vijf miljoen voorbijgaan. Het lijkt er dus op dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Het blijft een kwestie van afwachten wat de problemen van Qualcomm voor invloed gaan hebben op andere vlaggenschepen. (Bron)

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8Vanavond zal Samsung dan eindelijk de Galaxy S8 en Galaxy S8+ onthullen. We weten dankzij de talloze gelekte foto’s al dat beide smartphones indruk gaan maken. Analisten voorspellen zelfs dat de vlaggenschepen nog gewilder zullen zijn dan de al zeer populaire Galaxy S7 Edge. Bovendien zijn er ook nog  consumenten die na de Galaxy Note 7 toch maar voor het volgende Galaxy S-vlaggenschip gaan. Oftewel: ga maar alvast in de spreekwoordelijke rij staan.

Vertragingen en problemen

Het lijkt er namelijk sterk op dat er een tekort zal ontstaan. Koreaanse publicaties melden dat chipmaker niet genoeg exemplaren van de Snapdragon 835 kan produceren om te voldoen aan de planning van Samsung. Bovendien kampt Samsung’s eigen Exynos 8895 chipset ook met vertragingen. Dat is de chipset die je in de Europese variant van het vlaggenschip zal vinden. In Amerika gebruikt Samsung de chipset van Qualcomm. Beide chips worden geproduceerd met het nieuwe 10nm-procedé. Dat verklaart gedeeltelijk het vertraagde proces.

Verkoopcijfers

Analisten voorspellen dat Samsung’s verkoopcijfers nadelig beïnvloed zullen worden. Samsung heeft zijn momentum te pakken en de vraag zal groot zijn, maar ondertussen is de concurrentie ook druk bezig met randloze vlaggenschepen. Volgens Evan Blass heeft het tekort aan chips er al voor gezorgd dat de Galaxy S8 een week later gelanceerd wordt. Men wees aanvankelijk op 21 april als lanceerdatum. Nu is dat 28 april geworden.

De rest van de industrie

Ondertussen moeten we niet vergeten dat Samsung niet de enige fabrikant is die de Snapdragon 835 in zijn toestellen stopt. LG was al genoodzaakt om voor de Snapdragon 821 te kiezen, omdat Samsung als eerste toegang had tot de Snapdragon 835. Het tekort zal dus ook invloed gaan hebben op fabrikanten als HTC, Xiaomi en OnePlus, die allemaal naar verluidt van plan zijn om vlaggenschepen met de Snapdragon 835 te introduceren. Wat dat betreft is het een goede zaak dat steeds meer partijen hun eigen chipsets gaan produceren. Wellicht wordt er teveel op Qualcomm geleund, een aanpak die de innovatie ook niet bevordert. Zeker als je de Snapdragon 835 tegenover de nieuwste chip van Apple zet.

Bron: KoreaHerald via AndroidAuthority

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters