Samsung Galaxy S8 vliegt twee keer zo snel over de toonbank als Galaxy S7

In de maanden voor de lancering van de Samsung Galaxy S8 en S8+ kon je bijna geen tech pagina openen, zonder dat er een bericht over de toestellen te vinden was. De smartphones zijn behoorlijk gehyped en het lijkt erop dat ze de meest succesvolle toestellen van het Koreaanse bedrijf tot nu toe gaan worden. De laatste verkoopcijfers spreken eerdere berichten tegen dat de Galaxy S7 en S7 Edge betere resultaten behaalden.

Galaxy S8 handsets tweemaal zoveel verkocht als S7 toestellen

Hoewel Samsung in de regel officieel geen informatie vrijlaat over de verkoopcijfers, komen we soms toch wat te weten via een bedrijfsvertegenwoordiger. Onlangs liet een Samsung woordvoerder via The Investor los dat er van de S6 en S7 toestellen binnen respectievelijk 75 en 74 dagen 10 miljoen toestellen waren verkocht. Hij gaat verder met te vertellen dat dit aantal bij de S8 handsets bijna in de helft van de tijd is bereikt.
Samsung Galaxy S8 en S7

Indrukwekkende voorverkoop aantallen

De S8 cijfers in Zuid Korea reflecteren misschien wel het beste deze record aantallen. In Samsung’s thuisland begon de voorverkoop op 7 april en binnen twee dagen waren er al 550.000 toestellen gereserveerd. Bijna twee weken later op 18 april was het aantal reserveringen gestegen naar meer dan 1 miljoen toestellen. De huidige verwachting is dat er aan het einde van het jaar 50.4 miljoen S8 handsets verkocht zullen zijn.

Verkoopcijfers positieve promotie

 Wanneer vertegenwoordigers informatie loslaten over de verkoopcijfers is dit meestal om een toestel extra aantrekkingskracht te geven. Aan de ene kant moet dit mensen die het toestel nog niet hebben overhalen om deze alsnog te gaan kopen. Aan de andere kant is het voor mensen die het toestel wel hebben gekocht een geruststelling. Hoge verkoopcijfers worden door consumenten vaak vertaald naar de gedachte dat ze een goed toestel hebben gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaak Wiebelhaak -

    Behalve hier in NL, in combinatie met abonnement is het niet normaal te betalen meer en anders een BKR registratie aan je broek, waar uiteraard niemand op zit te wachten. 😣

    Ik denk dat de midrange markt alleen nog maar verder toeneemt.

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters