Samsung Galaxy S8 vliegt twee keer zo snel over de toonbank als Galaxy S7

In de maanden voor de lancering van de Samsung Galaxy S8 en S8+ kon je bijna geen tech pagina openen, zonder dat er een bericht over de toestellen te vinden was. De smartphones zijn behoorlijk gehyped en het lijkt erop dat ze de meest succesvolle toestellen van het Koreaanse bedrijf tot nu toe gaan worden. De laatste verkoopcijfers spreken eerdere berichten tegen dat de Galaxy S7 en S7 Edge betere resultaten behaalden.

Galaxy S8 handsets tweemaal zoveel verkocht als S7 toestellen

Hoewel Samsung in de regel officieel geen informatie vrijlaat over de verkoopcijfers, komen we soms toch wat te weten via een bedrijfsvertegenwoordiger. Onlangs liet een Samsung woordvoerder via The Investor los dat er van de S6 en S7 toestellen binnen respectievelijk 75 en 74 dagen 10 miljoen toestellen waren verkocht. Hij gaat verder met te vertellen dat dit aantal bij de S8 handsets bijna in de helft van de tijd is bereikt.
Samsung Galaxy S8 en S7

Indrukwekkende voorverkoop aantallen

De S8 cijfers in Zuid Korea reflecteren misschien wel het beste deze record aantallen. In Samsung’s thuisland begon de voorverkoop op 7 april en binnen twee dagen waren er al 550.000 toestellen gereserveerd. Bijna twee weken later op 18 april was het aantal reserveringen gestegen naar meer dan 1 miljoen toestellen. De huidige verwachting is dat er aan het einde van het jaar 50.4 miljoen S8 handsets verkocht zullen zijn.

Verkoopcijfers positieve promotie

 Wanneer vertegenwoordigers informatie loslaten over de verkoopcijfers is dit meestal om een toestel extra aantrekkingskracht te geven. Aan de ene kant moet dit mensen die het toestel nog niet hebben overhalen om deze alsnog te gaan kopen. Aan de andere kant is het voor mensen die het toestel wel hebben gekocht een geruststelling. Hoge verkoopcijfers worden door consumenten vaak vertaald naar de gedachte dat ze een goed toestel hebben gekocht.
Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters