‘Samsung Galaxy S8 krijgt zelfde accuproducent als Note 7’

De oorzaak van de ontploffingen van de Galaxy Note 7 zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, maar geruchten gaan wel dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S8, dezelfde accuproducent zal krijgen als de Note 7. Hebben ze het probleem van de accu’s opgelost, of hebben ze nog vertrouwen in hun eigen accuproducent genaamd Samsung SDI?

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 belooft hét vlaggenschip van de eerste helft van 2017 te worden voor Samsung. De Amerikaanse versie van het toestel krijgt naar verluidt een Snapdragon 835-processor, die deels ontwikkeld is door Samsung zelf. In de internationale versie zal de telefoon waarschijnlijk een Exynos 8890-processor krijgen.

Een ander gerucht is dat een nieuw toestel van Samsung een dubbele camera aan de achterkant zal krijgen. Het is nog niet zeker of de Galaxy S8 al een dubbele camera krijgt. Dit gerucht is op basis van een patent die in aanvraag is van Samsung. Met deze camera krijg je twee beelden: Een volledig scherm en een ‘ingezoomd’ beeld. Het zogenaamde ingezoomde beeld is een telelens die bijvoorbeeld een snowboarder volgt die in het beeld van de andere camera is.

Accuproducent

Volgens recente geruchten zal Samsung SDI, dezelfde accuproducent als voor de Note 7, ook de accu’s maken voor de Galaxy S8. Dit kan betekenen dat Samsung heeft geconcludeerd dat de accuproblemen bij de Note 7 niet lag aan de accuproducent, maar aan een ander probleem. Niet alleen Samsung SDI heeft de accu’s voor de Note 7; ook ATL heeft als secundaire leverancier meegewerkt. Volgens geruchten blijft de mobiele tak van Samsung zaken doen met Samsung SDI, aangezien het contract van de samenwerking van de twee is verlengd.

Andere geruchten vertelden ons eerder dat Samsung bezig was met het zoeken naar een andere accuproducent. Eerder kwam LG op tafel. Of dit nog door gaat is op moment van schrijven niet bekend.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S8 zal in maart of april officieel onthuld worden. De specificaties en de beschikbaar van het toestel is hierom nog niet bekend. Ook weten we nog niet zeker welke accuproducent Samsung zal kiezen voor de Galaxy S8. Wat wel zeker is, is dat ze moeten zorgen dat we niet weer een fiasco krijgen rondom accu’s.

Bron: AndroidSoul

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters