‘Samsung Galaxy S9 gaat Apple’s Animoji achterna’

Na de lancering van de iPhone X verwachtte men dat Samsung ook gezichtsherkenning zou implementeren. Althans, dat doen de huidige Galaxy-toestellen al, maar niet op de geavanceerde manier van Apple. Die techgigant brengt jouw gezicht namelijk echt met diepte in kaart, dankzij 3D-camera’s. Kan de Samsung Galaxy S9 dat evenaren? Op naar Animoji!

Samsung Galaxy S9 gaat Animoji achterna

De afgelopen maanden bleek uit leaks dat Samsung daar nog even mee wacht. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden vrij subtiele upgrades ten opzichte van hun voorgangers. Onder de motorkap kun je een betere chip verwachten, en de focus ligt vooral op de software. Qua design en selfiecamera lijkt er echter niet zoveel te veranderen.

Wees echter gerust, want ook op de Samsung Galaxy S9 kun je aan de slag gaan met pratende emoji. Apple deed een gouden zet door Animoji te introduceren. Het gaat om emoji die met behulp van de 3D-camera van de iPhone X jouw gezicht exact imiteren. Hartstikke geinig, maar vooral een effectieve manier om een anders vrij ingewikkelde en abstracte technologie te demonstreren.

Apple Face ID Touch ID iPhone X
Animoji

Samsung gaat dat volgens SamCentral imiteren voor de Galaxy S9. Zoals we net beschreven krijgen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus dus geen dieptecamera. In plaats daarvan gaat de fabrikant een feature genaamd Intelligent Scan introduceren. De technologie combineert de irisscanner en selfiecamera om snel je gezicht in kaart te brengen. Zo kun je de toestellen zowel overdag als ’s avonds snel ontgrendelen. En… pratende emoji!

Vorig jaar introduceerde Samsung al stickers in zijn officiële camera-app, die net zoals Snapchat een masker over het gezicht van de gebruiker plaatsten. Meer in de buurt van filters, dan Animoji. Voor de Galaxy S9 stapt de techgigant over van 2D naar 3D met volledige maskers, à la Animoji.

De nieuwe features zijn gevonden in de code van de Android Oreo-beta van de Galaxy Note 8. Het is dus duidelijk dat Samsung op zijn eigen manier gezichtsherkenningsmogelijkheden voor de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus gaat implementeren. Een mooie middenweg? We gaan het 25 februari ontdekken.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters