Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9?

We zitten alweer bijna aan het einde van november en het is bijna tijd voor een verse ronde met smartphone lanceringen. Verwacht wordt dat Samsung vroeg in 2018 zal komen met maar liefst drie Galaxy S9 toestellen. Deze zouden weer met uiterst premium features komen en natuurlijk beter zijn dan hun voorgangers. Uit vroege benchmark scores van de Galaxy S9, lijkt het er echter op dat de nieuwe toestellen het toch niet zullen kunnen opnemen tegen de iPhone X.

Samsung SM-G960F

De scores zijn afkomstige van de bekende benchmark website Geekbench. Hoewel er niet bij staat dat het daadwerkelijk om de Galaxy S9 gaat, zijn er wel een paar aanwijzingen dat dit wel het geval zou zijn. Het modelnummer SM-G960F, waarvan onofficieel al een tijdje wordt aangenomen dat dit verwijst naar de Galaxy S9, wordt vermeld bij de scores. Verwacht wordt dat de Galaxy S9 in Europa wordt uitgebracht met een nieuwe serie-9 Exynos chipset. Het toestel dat wordt vermeld op Geekbench komt met een octa-core Exynos chipset samen met 4GB RAM en Android 8.0.

benchmark score Samsung Galaxy S9

Benchmark score iPhone X hoger dan Galaxy S9

Voor de single-core test krijgt het toestel een score van 2680 en voor de multi-core test een mooie 7787. Dit zijn indrukwekkende resultaten en het ziet ernaar uit dat het toestel behoorlijk wat in zijn mars heeft. Als we de scores echter vergelijken met die van de iPhone X, is er helaas voor Samsung toch wel een behoorlijk verschil te bemerken. De iPhone X krijgt voor de single-core test namelijk een score van 4197, terwijl hij voor een multi-core test 100051 punten scoort. Ook als we kijken naar de scores van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, zijn deze hoger dan de resultaten van de Galaxy S9.

iPhone X Geekbench score

Natuurlijk zeggen benchmark scores niet alles en kan er soms zelfs mee gesjoemeld worden. Bovendien lijkt het ons sterk dat Samsung zijn volgende toestel met 4GB aan werkgeheugen uit gaat rusten. We gaan het in januari allemaal ontdekken!

Via: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters