Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9?

We zitten alweer bijna aan het einde van november en het is bijna tijd voor een verse ronde met smartphone lanceringen. Verwacht wordt dat Samsung vroeg in 2018 zal komen met maar liefst drie Galaxy S9 toestellen. Deze zouden weer met uiterst premium features komen en natuurlijk beter zijn dan hun voorgangers. Uit vroege benchmark scores van de Galaxy S9, lijkt het er echter op dat de nieuwe toestellen het toch niet zullen kunnen opnemen tegen de iPhone X.

Samsung SM-G960F

De scores zijn afkomstige van de bekende benchmark website Geekbench. Hoewel er niet bij staat dat het daadwerkelijk om de Galaxy S9 gaat, zijn er wel een paar aanwijzingen dat dit wel het geval zou zijn. Het modelnummer SM-G960F, waarvan onofficieel al een tijdje wordt aangenomen dat dit verwijst naar de Galaxy S9, wordt vermeld bij de scores. Verwacht wordt dat de Galaxy S9 in Europa wordt uitgebracht met een nieuwe serie-9 Exynos chipset. Het toestel dat wordt vermeld op Geekbench komt met een octa-core Exynos chipset samen met 4GB RAM en Android 8.0.

benchmark score Samsung Galaxy S9

Benchmark score iPhone X hoger dan Galaxy S9

Voor de single-core test krijgt het toestel een score van 2680 en voor de multi-core test een mooie 7787. Dit zijn indrukwekkende resultaten en het ziet ernaar uit dat het toestel behoorlijk wat in zijn mars heeft. Als we de scores echter vergelijken met die van de iPhone X, is er helaas voor Samsung toch wel een behoorlijk verschil te bemerken. De iPhone X krijgt voor de single-core test namelijk een score van 4197, terwijl hij voor een multi-core test 100051 punten scoort. Ook als we kijken naar de scores van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, zijn deze hoger dan de resultaten van de Galaxy S9.

iPhone X Geekbench score

Natuurlijk zeggen benchmark scores niet alles en kan er soms zelfs mee gesjoemeld worden. Bovendien lijkt het ons sterk dat Samsung zijn volgende toestel met 4GB aan werkgeheugen uit gaat rusten. We gaan het in januari allemaal ontdekken!

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Gerrit -

  Leuke clickbait.

  De A11 is in de Geekbench snel maar in de praktijk is de iphone X niet de snelste smartphone. Tot nog toe zijn de OP5 en Note8 sneller allround. Met alledaagse apps opstarten zijn praktisch alle Android toestellen met SD835 soc sneller.
  De iPhone 8 en X zijn met games opstarten sneller en bij het renderen van 4k video.

  Kortom. iPhone X maakt met S9 geen korte metten.

 2. Jan -

  Apple’s IOS is zo’n star en stug OS. Dat haalt het niet bij het flexibele OS van Android. Bovendien, wat mij betreft, zeer onoverzichtelijk en onlogisch.
  De Oneplus 5 (T) is daarbij op vele fronten sneller tot aan het sneller opladen toe. En dat voor minder dan de helft van de prijs van de iPhone. Is gewoon een hype die Apple producten.

 3. Martijn Vonk -

  De Apple fans geven altijd zo hoog op over optimale afstemming tussen processor en apps.

  Uit de test van Xeetechcare blijkt dat Android dat beter voor elkaar heeft.

  Als je een processor gebruikt die in benchmarks veel sneller is dan de concurrent maar in de concurrent in praktijktests op veel facetten sneller is heb je nou niet bepaald die vermeende optimalisatie.

  Weer aan Apple fabeltje aan diggelen. Oeps!!!

 4. Michel -

  Het is bekend dat de iPhones beter scoren dan de Samsung telefoons. Neemt niet weg dat de meeste nieuwe telefoons prima scoren/werken! De iPhone X kampt helaas met schermprobleempjes, niet te verwaarlozen!
  Al met al doen die scores er op een gegeven moment niet meer toe.

 5. WGACA -

  Korte metten? Grappig. Note 8 heeft bijna de helft aan score in Geekbench maar is in het degelijks leven sneller dan iPhone X. Due maak me alles behalve zorgen over de S9.

 6. ikke -

  Als je er de Qualcom 835 in gooit met 8GB ram dan kickt ie de iphone X gemakkelijk van tafel.
  Maar zowiezo zeggen benchmarks zo weinig… In de praktijk wil ik nog wel eens zien offie zo snel is dan. Weet bijna zeker dat ie t zwaar gaat afleggen tegen de high end Android concurrentie…

  1. Tom -

   Ach als we de afgelopen jaren bekijken dan is deniphone altijd sneller geweest in benchmarks. Aangezien ze nu 2x zo snel zijn verwacht ik dat het minimaal 1,5 jaar gaat duren voor de concurrentie ze bij kan houden. Op prosecor gebied en optimalisatie loopt Apple nou eenmaal een decennia voor.

   1. Martijn Vonk -

    De Apple fans geven altijd zo hoog op over optimale afstemming tussen processor en apps.

    Uit de test van Xeetechcare blijkt dat Android dat beter voor elkaar heeft.

    Als je een processor gebruikt die in benchmarks veel sneller is dan de concurrent maar in de concurrent in praktijktests op veel facetten sneller is heb je nou niet bepaald die vermeende optimalisatie.

    Weer aan Apple fabeltje aan diggelen. Oeps!!!

   1. WGACA -

    Excuusjes. iPhone 7 heeft zelfde animaties als iPhone X en was ook sneller dan iPhone X. iOS 11 is gewoon een achteruitgang. Apple is niet gewend om feature-rich software uit te brengen. Dat blijkt. Apple krijgt het niet voor elkaar om de boel te optimaliseren met iOS 11.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters