Samsung Galaxy S9: zo zet je Bixby helemaal uit

Net zoals de Galaxy S8 komt ook de Galaxy S9 met een speciale Bixby knop om Samsung’s virtuele assistent op te roepen. En waar Samsung goed is in het maken van smartphones, lijkt het bedrijf toch wat minder goed te zijn in het ontwikkelen van slimme hulpjes. Als je er gek van wordt dat Bixby telkens op de proppen komt wanneer je de dedicated knop per ongeluk aanraakt, kun je hem op deze manier uitschakelen.

Bixby knop is voor Bixby en niks anders

Vorig jaar was er redelijk wat ophef rondom de speciale Bixby knop. In eerste instantie deed hij niet zoveel en was het zomaar een extra knop op de Galaxy S8. Gebruikers vonden toen een manier om hem voor andere dingen te gebruiken, maar daar werd door Samsung snel een stop aan gezet. Ook bij de Galaxy S9 kun je de Bixby knop helaas niet voor iets anders gebruiken.

Samsung Galaxy S9 Bixby knop

Zomaar oproepen

Maar je kunt er dus wel voor zorgen dat hij gedeactiveerd wordt. Als je niks met Bixby wilt doen is het vervelend dat hij telkens tevoorschijn komt als je weer eens je volume probeert te regelen. De knop zit namelijk onder de volumeknoppen en raak je best makkelijk aan, zonder dat te willen.

Bixby knop uitschakelen

Om Bixby uit te schakelen moet je als eerste naar het speciale Bixby scherm gaan door naar rechts te swipen op je home scherm. Rechtsboven vind je een klein tandwieltje en als je daarop drukt kun je rechts de Bixby knop uitschakelen. Vanaf nu kom je niet meer bij de Bixby pagina wanneer je op de Bixby knop drukt.

Bixby knop uitschakelen

Ook niet oproepen via spraak

Als je Bixby echt helemaal niet meer wilt zien, moet je er ook voor zorgen dat hij niet via spraak opgeroepen kan worden. Door ” Hi, Bixby” te zeggen kun je hem namelijk ook weer tevoorschijn halen. Wil je dit niet? Kies dan bovenin op de Bixby pagina niet voor het tandwieltje, maar voor de drie stipjes. Kies vervolgens voor settings en onder het “Voice” gedeeltje kun je Bixby Voice uitschakelen.

Bixby Voice uitschakelen

Nu ben je klaar voor een Bixbyloos leven. Als je de assistent toch gaat missen, kun je in dezelfde menu’s Bixby gewoon weer activeren.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters