Samsung kondigt chipset Samsung Galaxy S9 aan

Samsung heeft op de nieuwspagina van de officiële website laten weten dat zesendertig van de nieuwste producten van het bedrijf zijn erkend als CES 2018 Innovation Award winnaars. Onder deze producten vinden we de, nog niet officieel aangekondigde, Exynos 9810 chipset. Verwacht wordt dat we deze chipset terug zullen zien in de Europese Galaxy S9 toestellen.

CPU upgrade en gigabit LTE modem

Op dezelfde nieuws pagina wordt een korte beschrijving gegeven van de Exynos 9810. Hij komt met derde generatie CPU kernen. Daarnaast heeft de GPU een upgrade gekregen, wat in theorie voor verbeterde grafische prestaties zou moeten zorgen. Ook komt de chip met een kersverse gigabit LTE modem, welke voor het eerst 6CA ondersteunt. Hiermee zouden snelheden van tot 1.2 Gbps mogelijk zijn. De Exynos 9810 wordt als laatste op Samsung’s tweede generatie 10 nanometer proces gebouwd.

Exynos 9810 chipset

Galaxy S9 chipset komt toch met 8 nanometer chipset?

Het feit dat het 10 nanometer proces wordt gebruikt werpt wat twijfel over de verwachting dat de chipset wel verwerkt zal worden in de Galaxy S9 toestellen. Er wordt namelijk verwacht dat de Amerikaanse versie van de handsets uitgerust zal worden met een Snapdragon 845, welke het 7 nanometer proces gebruikt. Volgens eerdere geruchten zouden de Europese modellen een 8 nanometer Exynos chipset krijgen.

Samsung Galaxy S9
Render Galaxy S9 van Geskin

Of toch niet?

Het lijkt er echter op dat de Galaxy S9 en S9+ uiteindelijk toch een 10 nanometer chip zullen krijgen. Samsung liet eerder weten dat de S9 chipset zou komen met de bovengenoemde modem en dat deze tegen het einde van het jaar klaar zou zijn voor massale productie. Dit lijkt overeen te komen met wanneer de Exynos 9810 wordt verwacht en het is niet erg waarschijnlijk dat Samsung ook nog met een 8 nanometer versie komt.

Beperkte informatie Exynos 9810

Naast de beknopte informatie over de chipset op de nieuws pagina, heeft Samsung verder nog niet veel meer losgelaten. We nemen aan dat hij sneller en zuiniger zal zijn dan zijn voorganger, maar in welke mate dit het geval zal zijn is onbekend. We zullen het waarschijnlijk over niet al te lang weten. Volgens de geruchten zouden we de Galaxy S9 handsets al in februari 2018 kunnen verwachten.

Via: Samsung

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters