Tipster onthult belangrijke componenten Galaxy S9 handsets

Voor dit jaar is Samsung klaar met het lanceren van toestellen, maar het jaar is alweer bijna voorbij en volgend jaar begint het onthullingsfestijn weer helemaal opnieuw. Twee hoogtepunten zullen de Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn en de geruchtenmolen is weer volop op gang. Ook de tipster Benjamin Geskin is weer bezig en komt met “nieuws”over een paar belangrijke componenten van de toestellen.

Geskin heeft het soms ook mis

Geskin heeft weer naar Twitter gegrepen om de wereld in te lichten over de aankomende Galaxy handsets. Hoewel de tipster het vaak juist heeft, sloeg hij toch de plank op veel punten mis met betrekking tot de iPhone X. Neem de onthulde specificaties dus met het gebruikelijke korreltje zout, maar bedenk dat hij het toch wel bij het juiste eind zou kunnen hebben.

Samsung Galaxy event

Galaxy S9 met 6GB RAM en 126GB opslag

Volgens Geskin komen beide Galaxy S9 toestellen met 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De opslagruimte zou je vervolgens nog kunnen vergroten met een microSD kaartje. Wat de processor betreft gaat Samsung weer voor een Snapdragon in de VS en een eigen Exynos chip in Europa. Volgend jaar worden het de Snapdragon 845 en Exynos 9 Octa 10nm chipset. De Galaxy S9+ zou daarbij ook komen in een dual sim versie, naast de normale versie met ruimte voor één SIM kaart. Ook zouden beide toestellen een verbeterde dual camera setup krijgen, vergeleken met de Galaxy Note 8.

Of toch 8nm proces?

Op zich lijkt het aannemelijk wat Geskin oppert. Dit jaar kregen de Galaxy S8 toestellen een Snapdragon 835 en het zou niet meer dan logisch zijn dat de smartphones volgend jaar Qualcomm’s nieuwe chip krijgen. Wat de Exynos chip betreft zou Samsung ook een 8nm proces kunnen gebruiken in plaats van het voorgestelde 10nm proces. Samsung zou namelijk al de capaciteit hebben om 8nm chips massaal te produceren.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters