Tipster onthult belangrijke componenten Galaxy S9 handsets

Voor dit jaar is Samsung klaar met het lanceren van toestellen, maar het jaar is alweer bijna voorbij en volgend jaar begint het onthullingsfestijn weer helemaal opnieuw. Twee hoogtepunten zullen de Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn en de geruchtenmolen is weer volop op gang. Ook de tipster Benjamin Geskin is weer bezig en komt met “nieuws”over een paar belangrijke componenten van de toestellen.

Geskin heeft het soms ook mis

Geskin heeft weer naar Twitter gegrepen om de wereld in te lichten over de aankomende Galaxy handsets. Hoewel de tipster het vaak juist heeft, sloeg hij toch de plank op veel punten mis met betrekking tot de iPhone X. Neem de onthulde specificaties dus met het gebruikelijke korreltje zout, maar bedenk dat hij het toch wel bij het juiste eind zou kunnen hebben.

Samsung Galaxy event

Galaxy S9 met 6GB RAM en 126GB opslag

Volgens Geskin komen beide Galaxy S9 toestellen met 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De opslagruimte zou je vervolgens nog kunnen vergroten met een microSD kaartje. Wat de processor betreft gaat Samsung weer voor een Snapdragon in de VS en een eigen Exynos chip in Europa. Volgend jaar worden het de Snapdragon 845 en Exynos 9 Octa 10nm chipset. De Galaxy S9+ zou daarbij ook komen in een dual sim versie, naast de normale versie met ruimte voor één SIM kaart. Ook zouden beide toestellen een verbeterde dual camera setup krijgen, vergeleken met de Galaxy Note 8.

Of toch 8nm proces?

Op zich lijkt het aannemelijk wat Geskin oppert. Dit jaar kregen de Galaxy S8 toestellen een Snapdragon 835 en het zou niet meer dan logisch zijn dat de smartphones volgend jaar Qualcomm’s nieuwe chip krijgen. Wat de Exynos chip betreft zou Samsung ook een 8nm proces kunnen gebruiken in plaats van het voorgestelde 10nm proces. Samsung zou namelijk al de capaciteit hebben om 8nm chips massaal te produceren.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters