Wauw! renders geven voorproefje op de Samsung Galaxy S9

Dit jaar introduceerde Samsung met de Galaxy S8 toestellen het Infinity Display, en week hiermee behoorlijk af van het design van de Galaxy S7 handsets. Volgend jaar verwachten we van de Galaxy S9 niet al te drastische veranderingen. Het zal waarschijnlijk meer een gefinetunede Galaxy S8 zijn. Deze dingen zal Samsung designwise waarschijnlijk aanpakken.

Hogere screen-to-body ratio

We verwachten uiteraard dat Samsung gaat tornen aan de screen-to-body ratio van het Infinity Scherm en deze bij de Galaxy S9 nog hoger zal proberen te krijgen. Aan de onderkant zou de rand een stuk smaller kunnen worden, maar aan de bovenkant zal Samsung waarschijnlijk nog wel een redelijke rand laten. De sensoren moeten tenslotte ergens een plekje vinden. Hopelijk kiest Samsung er niet voor om deze in een inham á la iPhone X te zetten. Er is helaas wel een patent opgedoken van een toestel met een inham aan de bovenkant. Don’t do it!

Galaxy S9
Render: PhoneArena

Vingerafdrukscanner voor of achter?

Samsung zal waarschijnlijk ook de locatie van de vingerafdrukscanner gaan aanpakken. Zoals we weten lukte het niet om hem voorin onder het display te verwerken en zit hij bij de Galaxy S8 dus achterop naast de camera. Uiteraard is dit verre van ideaal en menig S8 gebruiker heeft geklaagd over een constant smerige cameralens. De vraag is natuurlijk waar de vingerafdrukscanner bij de Galaxy S9 zal verschijnen. Wie weet lukt het Samsung volgend jaar wel om hem in het display te implementeren. Ook zou de scanner aan de achterkant kunnen blijven, maar meer naar het midden van het toestel verplaatst worden. Volgens geruchten zou Samsung hiervoor kiezen bij de aankomende Galaxy A5 en A7.

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner

Een derde optie dook onlangs op in de vorm van een patent. Samsung lijkt iets teveel bezig te zijn met inhammen voor onze smaak. In het patent kreeg het toestel echter niet aan de bovenkant een inham, maar aan de onderkant. Deze mini inham zou bedoeld zijn voor de vingerafdrukscanner, zodat hij niet meer awkward aan de achterkant hoeft te zijn.

Galaxy S9 met Dubbele camera

Dit jaar kreeg alleen de Galaxy Note 8 een dubbele camera en de S8 toestellen moesten het met één lens doen. We verwachten dat dit volgend jaar anders zal zijn en dat in ieder geval de Galaxy S9 Plus een dual camera setup zal krijgen. Het is echter ook goed mogelijk dat beide S9 handsets worden uitgerust met een dubbele camera. Het wordt ten slotte steeds meer de standaard en een toestel komt nu al kaal over met maar één camera.

Samsung Galaxy S9
Render: PhoneArena

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters