Wauw! renders geven voorproefje op de Samsung Galaxy S9

Dit jaar introduceerde Samsung met de Galaxy S8 toestellen het Infinity Display, en week hiermee behoorlijk af van het design van de Galaxy S7 handsets. Volgend jaar verwachten we van de Galaxy S9 niet al te drastische veranderingen. Het zal waarschijnlijk meer een gefinetunede Galaxy S8 zijn. Deze dingen zal Samsung designwise waarschijnlijk aanpakken.

Hogere screen-to-body ratio

We verwachten uiteraard dat Samsung gaat tornen aan de screen-to-body ratio van het Infinity Scherm en deze bij de Galaxy S9 nog hoger zal proberen te krijgen. Aan de onderkant zou de rand een stuk smaller kunnen worden, maar aan de bovenkant zal Samsung waarschijnlijk nog wel een redelijke rand laten. De sensoren moeten tenslotte ergens een plekje vinden. Hopelijk kiest Samsung er niet voor om deze in een inham á la iPhone X te zetten. Er is helaas wel een patent opgedoken van een toestel met een inham aan de bovenkant. Don’t do it!

Galaxy S9
Render: PhoneArena

Vingerafdrukscanner voor of achter?

Samsung zal waarschijnlijk ook de locatie van de vingerafdrukscanner gaan aanpakken. Zoals we weten lukte het niet om hem voorin onder het display te verwerken en zit hij bij de Galaxy S8 dus achterop naast de camera. Uiteraard is dit verre van ideaal en menig S8 gebruiker heeft geklaagd over een constant smerige cameralens. De vraag is natuurlijk waar de vingerafdrukscanner bij de Galaxy S9 zal verschijnen. Wie weet lukt het Samsung volgend jaar wel om hem in het display te implementeren. Ook zou de scanner aan de achterkant kunnen blijven, maar meer naar het midden van het toestel verplaatst worden. Volgens geruchten zou Samsung hiervoor kiezen bij de aankomende Galaxy A5 en A7.

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner

Een derde optie dook onlangs op in de vorm van een patent. Samsung lijkt iets teveel bezig te zijn met inhammen voor onze smaak. In het patent kreeg het toestel echter niet aan de bovenkant een inham, maar aan de onderkant. Deze mini inham zou bedoeld zijn voor de vingerafdrukscanner, zodat hij niet meer awkward aan de achterkant hoeft te zijn.

Galaxy S9 met Dubbele camera

Dit jaar kreeg alleen de Galaxy Note 8 een dubbele camera en de S8 toestellen moesten het met één lens doen. We verwachten dat dit volgend jaar anders zal zijn en dat in ieder geval de Galaxy S9 Plus een dual camera setup zal krijgen. Het is echter ook goed mogelijk dat beide S9 handsets worden uitgerust met een dubbele camera. Het wordt ten slotte steeds meer de standaard en een toestel komt nu al kaal over met maar één camera.

Samsung Galaxy S9
Render: PhoneArena

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Henk Jan -

  Wat een flauwekul dat commentaar over de plek van de vingerscanner. Ben zeer tevreden met mijn Nexus 5X en de vingerscanner achterop is de beste plek!

 2. marcovermeulen -

  Samsung heeft die notch aan de bovenkant niet nodig omdat Samsung niet het onzinnige overdreven aantal sensoren gaat gebruiken als de iphone x. Samsung maakt gebruik van een 3D beeld vanuit verschillende hoeken met IR gevoelige camera’s. Die camera’s met de andere hardware kan gemakkelijk in een smalle strook over de gehele breedte van de Galaxy.

  De notch bij de iphone X is niet alleen vreselijk lelijk maar helelemaal kloten als je een film kijkt. Behoorlijk uitdaging voor programmeurs om om die notch heen te programmeren. Waardeloos.

 3. Egon -

  Alle telefoons met een inham, is het gewoon net niet! Ik snap ook niet dat fabrikanten hierin meegaan! Ik las laatst een artikeltje over de iPhone X. Als Steve Jobs nog had geleefd, had hij ze uitgelachen en teruggestuurd naar de tekentafel! Ik geef de voorkeur aan een kleine bezel en een vingerafdruk scanner het liefst aan de voorkant of in de powerbutton zoals Sony!

 4. Erik -

  Ilona Braam eerst beweren dat de S9 een randloos scherm krijgt en nu toch weer niet!?
  Duidelijk je huiswerk de vorige keer niet goed gedaan!
  En ben je hierdoor teruggefloten door je baas…..

 5. Hotemetoot -

  Ja wow. Pfew. Niet te geloven. Ongelooflijk. Te gek man. Samsung. Echt!
  Gauw andelen kopen. Schnell!
  Laat ze daar minder geld in hun marketing steken, maar meer in customer support.
  Ballentent

  1. marcovermeulen -

   Begrijp dat jij op basis van een persoonlijk ervaring spreekt.

   Toch is het zo dat Samsung vorig jaar de hoogste Customer Satisfaction Rating heeft gehaald van alle merken. Dit jaar gedeeld met Apple.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters