Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen

Zo’n beetje alles over de Galaxy S9 lijkt al gelekt te zijn en de vraag is of Samsung nog wel iets nieuws te vertellen heeft tijdens de onthulling van de S9 en S9+.  De smartphonemaker zal echter niet rouwig zijn over het feit dat er telkens informatie lekt over te toestellen. De gelekte informatie lijkt er namelijk voor te zorgen dat mensen steeds enthousiaster worden over de aankomende handsets. En dat is precies wat Samsung nodig heeft om mensen zover te krijgen de toestellen te kopen. Ook mensen die al een Samsung Galaxy S8 hebben moeten natuurlijk over de streep worden getrokken. Deze drie features van de Galaxy S9 zouden hierin de sleutel kunnen zijn.

Camera met flexibele lensopening

De huidige Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ komen met behoorlijk goede camera’s en mogen zich rekenen onder de toestellen met de beste smartphone camera’s. De nieuwe toestellen moeten uiteraard komen met minimaal een even goede schieter, maar eigenlijk zou de camera bij de nieuwe smartphones natuurlijk nog beter moeten zijn. Samsung lijkt hieraan gewerkt te hebben en zet zelfs op zijn uitnodiging voor het Unpacked evenement “The Camera Reimagined”. Wat is er reimagined? De nieuwe hoofdcamera zou komen met een flexibele lensopening, waarbij hij zou kunnen switchen tussen f/2.4 en f/1.5. De Galaxy S9+ zou er nog een tweede telefotolens bij krijgen. Op papier klinkt het goed en zou het wellicht inderdaad smartphone-fotografen kunnen overhalen om te upgraden.

Galaxy S9 toestellenn

Galaxy S9 met betere positie vingerafdrukscanner

We kennen inmiddels allemaal het bekende verhaal over de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 toestellen, die niet verwerkt kon worden in het display aan de voorkant en dus naar de achterkant verhuisde. Op zich hebben meer smartphonemakers dat gedaan, maar de meeste kozen voor een enigszins handige plek. Samsung koos er echter voor om de scanner naast de cameralens te plaatsen, wat natuurlijk behoorlijk snel voor een vieze lens zorgde. Met de Galaxy S9 heeft Samsung naar de feedback geluisterd en wordt de vingerafdrukscanner een stukje lager geplaatst, wat frustraties zal voorkomen. Overigens leek het er even op dat Samsung dit jaar met een in-display vingerafdrukscanner zou komen, maar nu ziet het er weer naar uit dat we deze pas bij de Galaxy S10 zullen zien.

Nieuwe Qualcomm Chipset

Een andere reden om te upgraden zou de nieuwe chipset kunnen zijn. De Snapdragon 835 krijgt een upgrade naar een Snapdragon 845 en in Nederland krijgen we Samsung’s eigen nieuwe Exynos 9810 chipset. Beide processoren zijn sneller en efficiënter dan hun voorgangers en de LTE-modems zouden snelheden tot wel 1,2 Gbs halen. Natuurlijk heeft veel ook te maken met hoe de chipsets worden geïmplementeerd, maar in theorie zouden de nieuwe toestellen een stuk sneller en krachtiger moeten zijn en ook een stuk meer klaargestoomd voor AR en VR.

Via: Slashgear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters