Opvallend: zo ziet de Samsung Galaxy S9 eruit naast de Galaxy S8

Eind vorige week deelde de bekende leaker Evan Blass de eerste legitiem ogende renders van de Samsung Galaxy S9. Hij heeft in de afgelopen jaren tientallen toestellen weten te onthullen, keer op keer middels renders die bleken te kloppen.

Renders Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

We zagen precies terug wat de geruchten hadden beloofd: een dunnere schermrand aan de onderkant, en een design dat verder veel weg heeft van de Galaxy S8.

Samsung Galaxy S9 Plus

Wat echter een verrassing was, waren de schermranden aan de zijkanten. Die lijken namelijk dikker te zijn geworden. Wellicht komt dat door de manier waarop de neppe glans in de renders is verwerkt, zoals een oplettende Twitteraar meteen opmerkte. Hoe dan ook wordt dat zeker iets om op te letten wanneer de Samsung Galaxy S9 uit komt. De dikkere randen doen een beetje denken aan de LG V30.

Vergelijking met Samsung Galaxy S8

Laten we echter rustig de onthulling afwachten. Die vindt plaats op 25 februari, zoals de Koreaanse techgigant vorige week bevestigde. Voor nu is het vooral interessant om de renders met die van de Galaxy S8 te vergelijken:

Samsung Galaxy S8

Wat valt op? Precies, de glans aan de zijkanten. Die glans wordt door bijna elke fabrikant gebruikt in persrenders. Zo kunnen ze schermranden nog dunner doen lijken. In de gelekte renders van de Galaxy S9 is die glans echter afwezig. Daardoor worden de schermranden juist geaccentueerd.

Nu pakken we renders van de Galaxy S8 erbij, zonder die eerder genoemde glans. Opeens lijken de schermranden van de Samsung Galaxy S9 niet veel dikker dan die van zijn voorganger:

Samsung Galaxy S9

Zoals PhoneArena opmerkt zal de schaal niet helemaal kloppen, maar geeft de bovenstaande afbeelding een goed beeld van hoe de toestellen er naast elkaar uit gaan zien. De schermranden aan de zijkanten lijken alsnog wat dikker, maar wellicht is dat een bewuste keuze. Het maakt een toestel immers steviger. Hoe dan ook is het een kwestie van afwachten. Binnenkort weten we meer!

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters