Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9

Dit jaar was het een spannend jaar voor Samsung. We zagen de eerste grote toestellen verschijnen na de problemen met de Note 7 en Samsung introduceerde het Infinity Display samen met Bixby. Nu is de smarthonemaker hard aan het werk om de Samsung Galaxy S9 voor volgend jaar klaar te stomen. Mocht het nog mogelijk zijn: deze features zouden we graag bij de Galaxy S9 zien.

Grotere batterij

Zoals gezegd waren de Galaxy S8 toestellen de eerste grote handsets van Samsung na de ontploffende Note 7 batterijen. Het is begrijpelijk dat de smartphonemaker rigoureuze maatregelen heeft getroffen om de batterijen veiliger te maken en ervoor te zorgen dat er nooit meer iets mis zou kunnen gaan. Dit heeft echter als nadeel gehad dat Samsung misschien op dit vlak wat te braaf is geweest. De Galaxy S8 kwam met een magere 3000mAh batterij. Graag zouden we bij de Galaxy S9 toch wat meer batterijcapaciteit willen zien, maar dan natuurlijk wel zonder dat dit met vlammen gepaard gaat.

Galaxy Note 7 batterij, betere batterij Galaxy S9?

Flexibele Bixby knop

Zoals de naam al aangeeft is de Bixby knop bedoeld voor Bixby. Toen de Galaxy S8 toestellen verschenen, viel er eigenlijk nog niet veel te doen met de Bixby-knop en begonnen mensen de knop voor andere dingen te gebruiken. Samsung riep dit een halt toe met een update, maar heeft het inmiddels mogelijk gemaakt om de knop echt helemaal uit te schakelen. We zouden echter toch graag zien dat Samsung gebruikers de ruimte geeft om zelf te bepalen waar ze de knop voor willen gebruiken. Misschien wil er helemaal geen Bixby mee oproepen, maar de knop gebruiken om je moeder op te bellen. Waarschijnlijk niet, maar het zou een mooi gebaar zijn van Samsung om de extra knop vrij en flexibel te maken.

Bixby logo

Dubbele camera

Hoewel veel vlaggenschepen dit jaar uitgerust waren met een dubbele camera, deden de Galaxy S8 handsets hier niet aan mee. De Note 8 van later in het jaar was hier weer wel mee uitgerust. Graag zouden we dus bij de Galaxy S9 en S9+ een dubbele camera op de achterkant zien. Al helemaal aangezien de Huawei P11 blijkbaar zou komen met een driedubbele camera. Het zou echter kunnen dat Samsung ervoor kiest alleen de grotere Galaxy S9+ te voorzien van een dubbele camera, zoals we dit jaar ook bij de iPhone 8 zagen.

In-display vingerafdrukscanner

Het hele jaar door hoorden we berichten over smartphonemakers die het eindelijk was gelukt om een vingerafdrukscanner onder het display te implementeren. Eerst zouden we dit als bij de Galaxy s8 toestellen zien en later zou het de Note 8 zijn, die als eerste de technologie zou demonstreren. Nu lijkt het erop dat steeds meer smartphonemakers gewoon de vingerafdrukscanner willen vergeten en overstappen naar gezichtsherkenning. Toch zouden wel alsnog bij de Galaxy S9 een in-display vingerafdrukscanner willen zien. We wachten er nu al zo lang op…

onscreen vingerafdrukscanner

Galaxy S9 met headphone jack

Ja we weten dat steeds minder toestellen komen met een headphone jack en dat alles draadloos moet gebeuren. Sommige draden zijn echter fijn en hoeven niet zo snel te verdwijnen. De Galaxy S9 zou zoveel fijner zijn met een 3.55mm poort. Het is snel en makkelijk en je hoeft niet eerst Bluetooth aan te zetten. Bluetooth lijkt overigens tonnen meer aan energie op te slurpen vergeleken met het audio kabeltje, dus stiekem is het ook nog goed voor je batterij. ahem..

Headphone jack

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters