Samsung Galaxy S9 is niet de enige iPhone X-killer die in januari uitkomt…

De iPhone X is ondanks de hogere prijs een gigantische hit. Het toestel is nog altijd uitverkocht op het internet, en Apple had moeite om aan de vraag te voldoen. Had ja, want de productie is flink opgevoerd. Daardoor is de kans groot dat je nog dezelfde dag met je gloednieuwe iPhone X de Apple Store uit kunt lopen. Zijn de Galaxy S9 en LG G7 bij voorbaat al uitgeschakeld?

Vroege lancering voor Samsung Galaxy S9 en LG G7

Android mag dan de markt domineren, maar in het high-end segment moet iedereen voor Apple vrezen. Dat doet Samsung dan ook zeker, ondanks het grote succes van de Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Naar verluidt wil de Koreaanse techgigant al in januari zijn antwoord op de iPhone X onthullen. Oftewel, de Samsung Galaxy S9.

Nu duikt het gerucht echter op dat Samsung daar niet de enige in is. Dit jaar bracht LG de LG G6 extra vroeg uit. Daardoor mistte het bedrijf de boot als het om de Snapdragon 835 ging, maar was het wel de eerste grote speler die met een randloos design kwam. Een gewaagde keuze, al zou je kunnen beargumenteren dat consumenten die specs-upgrade toch niet nodig hebben.

Samsung Galaxy S9 iPhone X
De Samsung Galaxy S9?

LG was dus eerder dan Samsung, mede door het feit dat Samsung de Galaxy S8 had uitgesteld. Dat deed de Koreaanse techgigant vanwege de problemen rondom de Samsung Galaxy Note 7. Dit jaar brengt Samsung zijn nieuwe toestellen dus waarschijnlijk extra vroeg uit. Wat gaat LG doen?

CES 2018

Volgens insiders zal LG volgen. Men beweert dat de LG G7 ook in januari zal worden onthuld, tijdens CES 2018. Dat is de grootste techbeurs ter wereld. De LG G6 werd onthuld tijdens MWC 2017. De kans is groot dat de strategie van LG vooral in de tweede helft van 2017 verkopen moet hebben gekost. Hoe verder het jaar vorderde, hoe minder competitief de LG G6 was.

Dat weerhoudt de fabrikant er blijkbaar dus niet van om de LG G7 extra vroeg uit te brengen. Volgens bronnen binnen de industrie heeft Samsung exclusief de eerste batches van de Snapdragon 845 toegezegd gekregen. De kans is dus aanwezig dat volgend jaar een vergelijkbaar scenario ontvouwt. Dit keer is er echter een factor veel nadrukkelijker aanwezig: Apple.

LG G6 review design LG G7
De LG G6

Naar verluidt zit de vingerafdrukscanner van de LG G7 in het scherm, iets wat Apple en Samsung nog niet lukt. Verder weten we verrassend weinig over het toestel. Al helemaal in het licht van dit nieuwtje. Blijf dit soort geruchten dan ook lekker met een flinke korrel zout nemen. Hier kun je het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9 checken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters