Samsung Galaxy S9 is niet de enige iPhone X-killer die in januari uitkomt…

De iPhone X is ondanks de hogere prijs een gigantische hit. Het toestel is nog altijd uitverkocht op het internet, en Apple had moeite om aan de vraag te voldoen. Had ja, want de productie is flink opgevoerd. Daardoor is de kans groot dat je nog dezelfde dag met je gloednieuwe iPhone X de Apple Store uit kunt lopen. Zijn de Galaxy S9 en LG G7 bij voorbaat al uitgeschakeld?

Vroege lancering voor Samsung Galaxy S9 en LG G7

Android mag dan de markt domineren, maar in het high-end segment moet iedereen voor Apple vrezen. Dat doet Samsung dan ook zeker, ondanks het grote succes van de Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Naar verluidt wil de Koreaanse techgigant al in januari zijn antwoord op de iPhone X onthullen. Oftewel, de Samsung Galaxy S9.

Nu duikt het gerucht echter op dat Samsung daar niet de enige in is. Dit jaar bracht LG de LG G6 extra vroeg uit. Daardoor mistte het bedrijf de boot als het om de Snapdragon 835 ging, maar was het wel de eerste grote speler die met een randloos design kwam. Een gewaagde keuze, al zou je kunnen beargumenteren dat consumenten die specs-upgrade toch niet nodig hebben.

Samsung Galaxy S9 iPhone X
De Samsung Galaxy S9?

LG was dus eerder dan Samsung, mede door het feit dat Samsung de Galaxy S8 had uitgesteld. Dat deed de Koreaanse techgigant vanwege de problemen rondom de Samsung Galaxy Note 7. Dit jaar brengt Samsung zijn nieuwe toestellen dus waarschijnlijk extra vroeg uit. Wat gaat LG doen?

CES 2018

Volgens insiders zal LG volgen. Men beweert dat de LG G7 ook in januari zal worden onthuld, tijdens CES 2018. Dat is de grootste techbeurs ter wereld. De LG G6 werd onthuld tijdens MWC 2017. De kans is groot dat de strategie van LG vooral in de tweede helft van 2017 verkopen moet hebben gekost. Hoe verder het jaar vorderde, hoe minder competitief de LG G6 was.

Dat weerhoudt de fabrikant er blijkbaar dus niet van om de LG G7 extra vroeg uit te brengen. Volgens bronnen binnen de industrie heeft Samsung exclusief de eerste batches van de Snapdragon 845 toegezegd gekregen. De kans is dus aanwezig dat volgend jaar een vergelijkbaar scenario ontvouwt. Dit keer is er echter een factor veel nadrukkelijker aanwezig: Apple.

LG G6 review design LG G7
De LG G6

Naar verluidt zit de vingerafdrukscanner van de LG G7 in het scherm, iets wat Apple en Samsung nog niet lukt. Verder weten we verrassend weinig over het toestel. Al helemaal in het licht van dit nieuwtje. Blijf dit soort geruchten dan ook lekker met een flinke korrel zout nemen. Hier kun je het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9 checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. peter -

  is er al wat bekend over de sensoren
  komt er in de s9 een ir blaster
  zodat je je tv airco enz met infrarood kan bedienen
  gebruik dit op mijn s6 edge redelijk vaak
  hiermee gewacht s7 en s8 en note 8 hebben dit niet
  dit zou dan een rede zijn om voor de s9 te gaan
  anders maar kijken naar een ander merk
  zoals dab+ radio lijkt mij ook een mooie optie

 2. Edwin -

  Voor mij is het besturingssysteem het belangrijkste. Ik vind Android net iets fijner dan iOS. Ik zal niet voor een mooie telefoon zoals de iPhone X switchen naar iOS. En de prijzen van met name Apple zijn echt veel en veel te hoog. (Samsung S8 kost nu ongeveer de helft van de iPhone X!)

 3. Rostam -

  Ik denk toch zelf dat ik me verheug op sony. Zij hebben gezegd dat ze ook met een vernieuwend ontwerp komen. Hopelijk ook naar de compact serie. Zometeen hebben we weer een telefoon van iPhone 4 formaat waar een 4.7 inch scherm in zit. Dat zou toch een perfecte telefoon zijn voor mensen die hun telefoon het liefst met 1 hand gaan gebruiken. Daarnaast hoop ik ook op een nieuwe premium Sony zoals de xz premium. Met een mooie glazen achterkant en specialisatie in audio en beeld

 4. Ben -

  Ik heb een beetje mijn twijfels over wat jullie zeggen dat de iPhone x zo’n hit is. Waar baseren jullie dat op en volgens mij is de prijs zo hoog dat veel mensen dit te duur vinden. 1200€ tuurlijk. Ik denk eerder dat de Nokia 9 een groter hit wordt dan de iPhone x luchtballon. Hoewel ook prijzig maar toch een stuk minder ongeveer 750€.

 5. Johan Steenman -

  Is de iphone X echt een hit? Verkoopcijfers zijn niet bekend en dat de voorraden op zijn komt omdat de leveranciers van onderdelen moeite hebben om de onderdelen te leveren. Niets te maken met verkoopaantallen.

  Waar baseren jullie je mening op dat de iphone X een verkoophit is????
  Ben benieuwd.

   1. Hotemetoot -

    Tsja, dat horen we al tien jaar: “iPhone is te duur voor wat je er oor krijgt”.
    Je hoeft niet naar specs te kijken, he? Die zeggen welgeteld niets, nada.

   2. Pieter -

    Een Note 8 heeft qua hardware in alle opzichten betere specs dan de iPhone X. Groter scherm, hogere resolutie, minder bezel, uitbreidbaar geheugen, dual Sim, multiscreen, S-pen, vingerafdruk sensor, iris sensor, camera die niet uitsteekt… Afwerking net zoals bij de iPhone X subliem; Android is net zo handig als IOS maar heeft wel meer functionaliteit. Dat alles voor een prijs die honderden euro’s lager ligt dan de iPhone X.

    Voor mij was de keuze simpel dus. Verkoopcijfers van de iPhone X zijn inderdaad nog niet bekend. Misschien omdat ze tegenvallen?

  1. Mitchell -

   Ik werk bij de Mediamarkt, heb nog nooit zoveel vraag gehad naar welk toestel dan ook.. Pre-orders waren er gigantisch veel. Zelfs nu nog dagelijks 10 mensen die ’t toestel willen bestellen. Op ’t moment dat we 3 toestellen als vrije voorraad hebben zijn we ze binnen 2 uur kwijt.. abnormaal hoeveel vraag er is naar het toestel. Heb ’t toestel zelf sinds 4 november dus de dag na release, het is écht de beste iPhone ooit!

  2. Mitchell -

   @ Pieter

   De Note8 verkoopt echt heel slecht, heb er sinds release pas 5 verkocht.. Het is een toptoestel, maar voor een android toestel vinden veel mensen het gewoon echt té duur..

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters