Apple fans pronken met foutieve benchmarkscores Galaxy S9 Plus

Het is geen geheim dat zowel Apple als Samsung ernstig felle fans hebben die geen kans overslaan om te bewijzen dat hun smartphonemaker van voorkeur het toch weer beter heeft gedaan. Onlangs sloegen Apple fans weer toe, toen tech website Anandtech belabberde benchmark resultaten publiceerde van de Exynos 9810 versie van de Samsung Galaxy S9+.  Helaas voor supporters van de iPhone-maker lijken deze resultaten niet helemaal te kloppen.

Slechter dan 2017 iPhones

De benchmark resultaten waren dusdanig slecht, dat de Samsung Galaxy S9+ lager scoorde dan verschillende toestellen van vorig jaar en natuurlijk ook de iPhone X. Tal van artikelen verschenen online om duidelijk te maken dat zelfs de iPhones van vorig jaar beter zijn dan Samsung’s nieuwe vlaggenschip. Het Exynos toestel scoorde ook lager dan de Galaxy S8 en eindigde een stuk onder de Snapdragon 845 versie.

Samsung Galaxy S9+ benchmark

Benchmark van slecht toestel

Wat een beetje vreemd is, is dat de Anandtech auteur in het artikel zelf al aangeeft dat er iets heel erg fout zit met het toestel dat hij aan de testen had onderworpen. Hij is het systeem langsgegaan, heeft de frequenties onder de loep genomen en de grotere kernen bereikten toch wel de beloofde 2,7Ghz frequentie. De enige verklaring die hij kon bedenken was dat er iets was met de DVFS configuratie en de scheduler.

Samsung Galaxy S9+ benchmark

Demo toestel met andere firmware

Een vertegenwoordiger van Samsung zou  hebben bevestigd dat het demo toestel draaide op speciale firmware voor het MWC en dat het toestel wellicht  niet geoptimaliseerd was. Het ging er bij de tester echter niet in dat Samsung de prestaties dusdanig zou beperken. Ook werd geconfirmeerd dat Samsung van plan was om de prestaties van het Exynos model wat in te perken, zodat deze gelijk zou zijn aan het Snapdragon model. De auteur komt uiteindelijk tot de conclusie dat er iets mis moet zijn gegaan met de scheduler settings en hoopt dat het om een fout gaat, die verholpen wordt bij de echte firmware.

Samsung Galaxy S9+ benchmark

Haastige spoed

Het lijkt erop dat de Apple fans alleen de scores hebben bekeken en rest van het artikel links hebben laten liggen. Het kan gebeuren, maar is niet zo handig. We hopen uiteraard dat er uiteindelijk gewoon iets mis was met het demo toestel en dat iedereen die de Galaxy S9 heeft besteld verder gewoon een goed werkend toestel krijgt. De eerste exemplaren zijn inmiddels verzonden, dus we zullen het gauw genoeg merken.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters