‘Dit worden zeven belangrijkste nieuwe features van Samsung Galaxy S9’

Aan het begin van volgend jaar zou Samsung al moeten komen met de nieuwe Galaxy S9 handsets. De verwachting is niet dat de smartphonemaker grote verandering zal doorvoeren, maar eerder zich zal focussen op het krachtiger en gelikter maken van de hardware. Dit zijn de zeven features, die we hoogstwaarschijnlijk kunnen verwachten.

Dubbele camera

Een dubbele camera aan de achterkant van een toestel is inmiddels behoorlijk standaard geworden en we verwachten dus uiteraard deze bij Samsung’s 2018 vlaggenschepen ook te zien. Samsung kondigde onlangs nieuwe 24 megapixel en 12 megapixel lenzen aan, welke met een paar mooie features komen. Zo zouden ze betere foto’s maken onder minder goed verlichte omstandigheden en gebruik maken van Samsung’s Dual Pixel technologie voor het creëren van bokeh effecten.

Het zou echter kunnen dat Samsung ervoor kiest de Galaxy S9 niet mee te laten doen met het feest. Net zoals Apple zou de smarthonemaker ervoor kunnen kiezen de dual camera setup te reserveren voor het plus model.

Samsung Galaxy Note 8 camera

Nog groter Infinity Display

Dit jaar werd Samsung’s immense Infinity Display geïntroduceerd met de S8 toestellen en volgend jaar zou het tijd kunnen zijn voor een Infinity update. Verwacht wordt dat de hoge screen-to-body ratio van de huidige S-serie telefoons nog verder wordt vergroot en dat de randen aan de onder- en bovenkant bijna zullen verdwijnen.

Vingerafdrukscanner naar onderen

Met een nog grotere screen-to-body ratio heeft de vingerafdrukscanner natuurlijk nul kans om weer terug naar de voorkant te komen. Dit jaar klaagden veel mensen over de verplaatsing naar de achterkant van het toestel naast de cameralenzen. Tegenwoordig zien we veel toestellen met de scanner aan de achterkant, maar wel een stukje onder de camera module. Dit blijkt veel beter en fijner te werken en volgens de geruchten zal Samsung dit idee ook gaan volgen.

Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung Face ID

Samsung gebruikt op het moment naast de vingerafdrukscanner ook al een irisscanner om toestellen te ontgrendelen. Volgend jaar zouden de S9 handsets volgens sommige tipsters uitgerust worden met een wat meer geavanceerd systeem, welke het hele gezicht in kaart brengt. Hiermee gaat Samsung meer de kant op van Apple’s Face ID, hoewel Samsung’s gezicht-mapping feature geen 3D map zou maken van je gezicht. Het blijft dus was minder diepgaand dan Face ID, maar met de Note 9 zou Samsung hier eventueel wel klaar voor kunnen zijn.

gezichtsherkenning smartphone

Snapdragon 845 en Exynos 9810

Uiteraard brengt een nieuw jaar weer een nieuwe chipset. Voor de VS verwachten we uiteraard een nieuwe Qualcomm. Dat zou volgend jaar de Snapdragon 845 zijn, welke op een 7nm proces is gebouwd. De Exynos 9810, welke voor de Europese modellen bestemd is, zou echter gebaseerd zijn op Samsung’s tweede generatie 10nm proces. De smartphonemaker zou al een 8nm proces chipset paraat hebben, maar nog niet op grote schaal kunnen produceren.

Het lijkt er overigens ook op dat andere smartphonemakers volgend jaar het weer moeilijk gaan krijgen om de nieuwe Snapdragon chipset te bemachtigen. Samsung zou weer een soort bevoorrechte positie hebben en voorrang krijgen.

Exynos 9810 chipset

Super slow motion

Samsung zou bezig zijn met een technologie voor de camera, waarmee video’s gemaakt kunnen worden met een snelheid van maar liefst 1000fps. Dit zou je ultieme slow motion beelden moeten opleveren om alles uitgebreid te kunnen bekijken. Samsung zou zelfs al zover zijn om de nieuwe sensor massaal te produceren, dus we verwachten deze zeker terug te zien in de nieuwe handsets.

Galaxy S9 met sensor voor luchtvervuiling

Een tijdje geleden vroeg Samsung een patent aan voor een sensor, welke schadelijke deeltjes in de lucht zou kunnen detecteren. Samsung zou hiermee het beste uit twee werelden gevonden hebben, door de sensor klein genoeg te maken voor in een smartphone, maar krachtig genoeg om daadwerkelijk goed te kunnen detecteren. Traditionele sensoren zijn vaak of groot en goed, of klein en niet accuraat. Als Samsung zo’n sensor heeft, wat zou de smartphonemaker dan tegenhouden om hem in de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus te stoppen? Het zou in ieder geval een leuke feature zijn.

 Via: PhoneArena
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters