Vijf dingen die de Galaxy S9 beter hadden gemaakt

De Samsung Galaxy S9 toestellen komen met de beste smartphonecamera van het bedrijf en Sammy heeft allerlei leuke nieuwe features gepropt in de camera. Over het algemeen zijn het mooie toestellen met goede specs, maar zoals altijd kan het toch altijd beter. Met deze vijf dingen zouden de toestellen helemaal af zijn geweest.

Dubbele camera

We zien steeds vaker toestellen voorbij komen met een dubbele camera en het begint iets te worden dat helemaal niet zo bijzonder meer is. Dat maakt het een beetje vreemd, dat de Samsung Galaxy S9 er geen heeft. Voor een dubbele camera moet je wat extra geld neertellen en toch gaan voor de Galaxy S9+. We begrijpen de strategie, Apple past deze ook toe en geeft je meer premium features bij het duurdere toestel. Maar aangezien een dubbele camera zo’n beetje standaard is geworden, is dat niet de feature om dit spelletje mee te spelen.

Samsung Galaxy S9+

In-display vingerafdrukscanner

We blijven het hebben over de in-display vingerafdrukscanner, maar hij zou er dan ook vorig jaar al zijn. Niet dat Samsung dat ooit zelf heeft bevestigd, maar toch.. Wat op zich iets leek dat niet al te lastig zou zijn, bleek uiteindelijk een hels karwei. Dit jaar komt Vivo wel met een in-display vingerafdrukscanner, maar bij Samsung was het nog wat lastig in verband met het afgeronde Infinity Display. Volgend jaar zou het mogelijk eindelijk zover zijn. Hopelijk is het nog net op tijd voordat mensen verknocht zijn aan de vingerafdrukscanner aan de achterkant en hem helemaal niet meer aan de voorkant willen.

Grotere batterij

De Galaxy S9 en S9+ hebben dezelfde batterijcapaciteit gekregen als de Galaxy S8 en S8+, namelijk batterijen met een capaciteit van respectievelijk 3.000mAh en 3.500mAh. Het is jammer dat Samsung niet is gegaan voor een grotere batterijcapaciteit, aangezien dat toch een punt is waar de meeste mensen problemen mee hebben. Een iets grotere batterij zou uiteraard niet zorgen voor vrede op aarde, maar twee uurtjes langer doorgaan zonder op te laden is al heel wat.

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Nieuw design

Net zoals met de batterij, zien we bij de nieuwe toestellen ook weer hetzelfde design voorbijkomen. Je zou denken dat na de onthulling van de iPhone X, Samsung ook zou volgen met een revolutionair nieuw design. Helaas bleek dat niet waar de smartphonemaker zich mee had beziggehouden. Hoewel het toestellen natuurlijk gewoon goed werker, ongeacht het design, zou een innovatief nieuw jasje de smartphones wat extra oomph hebben gegeven.

Platte versie Galaxy S9

De afgeronde randen van het infinity display zorgen voor problemen met de in-display vingerafdrukscanner en dat sommige Samsung fans overwegen om over te stappen. De afgeronde randen zorgen er namelijk voor dat er net iets vreemds gebeurt op ergonomisch gebied en de toestellen makkelijk kunnen vallen. Daarnaast is er nog steeds niks revolutionairs en functioneel bedacht voor de randen, waardoor ze misschien toch evengoed recht hadden kunnen zijn. Bij de S7 kon je nog kiezen voor de Edge versie, maar sinds de Galaxy S8 krijg je sowieso een Edge versie. Veel fans hadden het fijn gevonden als er ook een platte versie van de S9 toestellen uitgebracht zou zijn.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters