Bekende leaker heeft slecht nieuws over de Samsung Galaxy S9

Dit jaar lukte het Samsung niet om de vingerafdrukscanner onder het display aan de voorkant te verwerken. De smartphonemaker zou er wel mee bezig zijn geweest, maar niet op tijd klaar zijn geweest voor de lancering van de Galaxy S8 toestellen. Alles wees er toen op dat de Galaxy S9 al eerste een in-display vingerafdrukscanner zou krijgen. Volgens recente berichten klopt dat echter niet en zal de S9 zeker geen scanner in het scherm krijgen.

Honderd procent zeker geen in-display vingerafdrukscanner

Het “nieuws” is afkomstig van gebruiker Ice Universe, welke op zowel Weibo als Twitter zijn heil zoekt om de smartphonewereld op de hoogte te houden van insider informatie. Hoewel het natuurlijk altijd geruchten blijven, heeft Ice Universe het wel vaker bij het rechte eind gehad. Op Twitter liet hij weten dat hij 100 procent zeker is, dat de Galaxy S9 geen vingerafdrukscanner in het scherm zal krijgen.

Klaar met vingerafdrukscanners aan de achterkant

Samsung was één van de eersten die de beruchte keuze maakte, om de scanner achterop een toestel te plaatsen. Hoewel velen hierover klaagden, volgen ook andere smartphonemakers. Ook de Galaxy Note 8 kreeg de vingerafdrukscanner aan de achterkant, maar met de Galaxy S9 is het nu toch wel genoeg geweest. De handset komt pas over enkele maanden uit en Samsung zou genoeg tijd moeten hebben om met een betere oplossing te komen, als het bedrijf inderdaad niet voor de in-display scanner gaat.

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner

Galaxy S9 met vingerafdrukscanner inham?

Een mogelijk optie zou zijn, dat de vingerafdrukscanner wel aan de voorkant komt, maar niet in het display verwerkt is. In plaats daarvan zou hij in een soort inham komen, zoals de iPhone X ook heeft aan de bovenkant. Een Samsung patent dook onlangs op, waarop een oplossing met de inham wordt beschreven. Hoewel het beter is dan aan de achterkant, zorgt het toch weer voor zo’n rare inham. Bij de iPhone X werd dit zeker niet met open armen ontvangen. Zou het dan echt zo moeilijk zijn om de vingerafdrukscanner gewoon in het beeld te verwerken?

Via: @Universelce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jan -

  Het is wennen om de vingerafdrukscanner op de achterkant te hebben dan aan de voorkant. In testen hoor je vaak het nadeel dat je dan de telefoon niet kan ontgrendelen als deze op de tafel ligt. Het komt echter veel minder voor dat je hem ontgrendeld op de tafel dan op een andere manier DUS WAAR HEBBEN WIJ HET OVER. Het nadeel bij Samsung is dat deze op de verkeerde plek zit. Bij LG heeft men dit wel voor elkaar (zelf heb ik de LG V10) en dit al een hele tijd. Onbegrijpelijk dat het Samsung niet lukt ergernis alom.

 2. hansz -

  Maar wat is nou precies het slechte nieuws? Het feit dat je dacht dat er een scanner onder het glas zou komen maar die komt niet? Dus een speculatie die niet uit komt, dat is het slechte nieuws. Valt het je zelf niet op dat jullie bij 95% van de berichten neer zetten dat je het met een korrel zout moet nemen. Bij mij is dat percentage naar 100% gestegen, of die korrel zout er nou bij staat of niet.

 3. marcovermeulen -

  Fingerprint op de ACHTERKANT!??????????

  Het gaat hier om een inscreen fingerprint scanner. Onder het scherm.

  Vreemde reacties hieronder dat Samsug niet de eerste was met een fingerprint scanner aan de achterkant.

 4. marcovermeulen -

  Niet erg als het nog niet 100% is. Dan maar de Note 9 maar dat Samsung met die inline fingerprint scanner komt is 100% zeker. De S9 krijgt naast de iris scanner, het patroon, de pincode en de Bixby unlock ook een verbeterde facial unlock op basis van 3D.

  De Note wordt dan nog meer king of alle smartphones.

  1. Hotemetoot -

   Sure. Dream on. Zoals vaker bij Samsung werkt het de eerste keer gewoon niet.
   Bixby werkt voor geen meter. Vinger afdruk bij de S5, werkte niet.
   Iris scanner werkt ook niet goed.
   Alleen omdat ze de eerste willen zkjn

 5. 3rdperspective -

  Ik ben pro samsung maar zelfs ik weet dat Samsung zeker NIET een van de eerste was met de vinger scanner op de achterkant. De huawei Nexus 6p had en al in 2015. De p9 was vorig jaar al eerder, de lg G5 en ook de Google pixel had hem al.

 6. Hotemetoot -

  Ilona- ook hier weer: leer dat gepro-samsung eens af. Het moet eens afgelopen zijn. Samsung was niet de eerste met touch id op de achterkant. Huawei, LG. Zelfs de Pixel had het al.
  Dus huiswerk doen ook

  1. Ln -

   Volgens mij moet je een bril kopen en een grote ook.

   Hij zecht niet dat zij de eerste waren, dat verzin je geheel zelf blijft toch weer moelijk het lezen kinderen van tegenwoordig.

   1. Hotemetoot -

    “Zecht”😂en Ilona is meestal geen “ hij”
    Zij is een fan girl. Bij een “on afhankelije site” (niet deze dus) hoort de schrijver/ schrijfster zijn/ haar voorkeur niet zo naar voren te schuiven.
    Hier is het schering en inslag.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters