Bekende leaker heeft slecht nieuws over de Samsung Galaxy S9

Dit jaar lukte het Samsung niet om de vingerafdrukscanner onder het display aan de voorkant te verwerken. De smartphonemaker zou er wel mee bezig zijn geweest, maar niet op tijd klaar zijn geweest voor de lancering van de Galaxy S8 toestellen. Alles wees er toen op dat de Galaxy S9 al eerste een in-display vingerafdrukscanner zou krijgen. Volgens recente berichten klopt dat echter niet en zal de S9 zeker geen scanner in het scherm krijgen.

Honderd procent zeker geen in-display vingerafdrukscanner

Het “nieuws” is afkomstig van gebruiker Ice Universe, welke op zowel Weibo als Twitter zijn heil zoekt om de smartphonewereld op de hoogte te houden van insider informatie. Hoewel het natuurlijk altijd geruchten blijven, heeft Ice Universe het wel vaker bij het rechte eind gehad. Op Twitter liet hij weten dat hij 100 procent zeker is, dat de Galaxy S9 geen vingerafdrukscanner in het scherm zal krijgen.

Klaar met vingerafdrukscanners aan de achterkant

Samsung was één van de eersten die de beruchte keuze maakte, om de scanner achterop een toestel te plaatsen. Hoewel velen hierover klaagden, volgen ook andere smartphonemakers. Ook de Galaxy Note 8 kreeg de vingerafdrukscanner aan de achterkant, maar met de Galaxy S9 is het nu toch wel genoeg geweest. De handset komt pas over enkele maanden uit en Samsung zou genoeg tijd moeten hebben om met een betere oplossing te komen, als het bedrijf inderdaad niet voor de in-display scanner gaat.

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner

Galaxy S9 met vingerafdrukscanner inham?

Een mogelijk optie zou zijn, dat de vingerafdrukscanner wel aan de voorkant komt, maar niet in het display verwerkt is. In plaats daarvan zou hij in een soort inham komen, zoals de iPhone X ook heeft aan de bovenkant. Een Samsung patent dook onlangs op, waarop een oplossing met de inham wordt beschreven. Hoewel het beter is dan aan de achterkant, zorgt het toch weer voor zo’n rare inham. Bij de iPhone X werd dit zeker niet met open armen ontvangen. Zou het dan echt zo moeilijk zijn om de vingerafdrukscanner gewoon in het beeld te verwerken?

Via: @Universelce

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters