Bekende leaker heeft slecht nieuws over de Samsung Galaxy S9

Dit jaar lukte het Samsung niet om de vingerafdrukscanner onder het display aan de voorkant te verwerken. De smartphonemaker zou er wel mee bezig zijn geweest, maar niet op tijd klaar zijn geweest voor de lancering van de Galaxy S8 toestellen. Alles wees er toen op dat de Galaxy S9 al eerste een in-display vingerafdrukscanner zou krijgen. Volgens recente berichten klopt dat echter niet en zal de S9 zeker geen scanner in het scherm krijgen.

Honderd procent zeker geen in-display vingerafdrukscanner

Het “nieuws” is afkomstig van gebruiker Ice Universe, welke op zowel Weibo als Twitter zijn heil zoekt om de smartphonewereld op de hoogte te houden van insider informatie. Hoewel het natuurlijk altijd geruchten blijven, heeft Ice Universe het wel vaker bij het rechte eind gehad. Op Twitter liet hij weten dat hij 100 procent zeker is, dat de Galaxy S9 geen vingerafdrukscanner in het scherm zal krijgen.

Klaar met vingerafdrukscanners aan de achterkant

Samsung was één van de eersten die de beruchte keuze maakte, om de scanner achterop een toestel te plaatsen. Hoewel velen hierover klaagden, volgen ook andere smartphonemakers. Ook de Galaxy Note 8 kreeg de vingerafdrukscanner aan de achterkant, maar met de Galaxy S9 is het nu toch wel genoeg geweest. De handset komt pas over enkele maanden uit en Samsung zou genoeg tijd moeten hebben om met een betere oplossing te komen, als het bedrijf inderdaad niet voor de in-display scanner gaat.

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner

Galaxy S9 met vingerafdrukscanner inham?

Een mogelijk optie zou zijn, dat de vingerafdrukscanner wel aan de voorkant komt, maar niet in het display verwerkt is. In plaats daarvan zou hij in een soort inham komen, zoals de iPhone X ook heeft aan de bovenkant. Een Samsung patent dook onlangs op, waarop een oplossing met de inham wordt beschreven. Hoewel het beter is dan aan de achterkant, zorgt het toch weer voor zo’n rare inham. Bij de iPhone X werd dit zeker niet met open armen ontvangen. Zou het dan echt zo moeilijk zijn om de vingerafdrukscanner gewoon in het beeld te verwerken?

Via: @Universelce

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters