‘Galaxy Tab S wordt nieuwe tabletlijn Samsung’

Samsung lijkt te werken aan een nieuwe high-end tabletlijn. De Koreaanse fabrikant brengt met de Talaxy Tab S-lijn waarschijnlijk twee nieuwe tablets op de markt.

Foto van 12-inch Samsungtablet gelekt samsung galaxy note 12 pro leak
Samsung bracht dit jaar al aardig wat tablets op de markt.

Dit schrijft SamMobile op basis van bronnen binnen Samsung. Het is de bedoeling dat er twee formaten komen, een 8,4- en een 10,5-inchvariant. In totaal komen er vier varianten: van beide varianten moeten 3G- en lte-edities op de markt komen. Aanvankelijk zou er ook aan een wifivariant worden gewerkt, maar Samsung heeft dat plan geschrapt.

Het is nog niet duidelijk wat twee toestellen moeten gaan kosten en wanneer ze precies uitkomen. Wel zijn er al geruchten over de specificaties van de Galaxy Tab S, die in twee kleuren – wit en grijs – beschikbaar zal worden. Net als op de Galaxy S5, zou er ook op de Tab S een vingerafdruksensor komen.

Ook krijgt het waarschijnlijk apparaat een WQXGA amoled-scherm met een resolutie van 2560×1600. Het zou de eerste keer worden dat Samsung deze schermtechnologie gebruikt voor haar tablets. Voor telefoons en camera’s wordt deze schermsoort wel al gebruikt door Samsung. Denk aan de Galaxy S5. Voordeel van een amoled-scherm is dat het kleurcontrast beter is en dat het scherm minder energie vreet.

Samsung wil in de Tab S haar eigen Exynos-octacoreprocessor plaatsen, de Exynos 5. Deze levert met vier Cotex A15- en vier A7-kernen. Deze hebben respectievelijk 1,9 en 1,3 GHz aan rekenkracht en zouden de zware en lichte taken beter kunnen verdelen dan huidige toestellen. Daarnaast krijgt de Galaxy Tab S waarschijnlijk 3 GB aan ram.

Het toestel loopt op Android 4.4 KitKat. Onbekend is nog de hoeveelheid opslagruimte de tablet krijgt en of dit uitgebreid kan worden met een microSD-kaart. De camera aan de achterkant schiet plaatjes in 8 MP en filmt in 1080p. De camera aan de voorkant heeft 2,1 MP.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters