Persfoto’s Samsung Galaxy Tab S3 8.0 gelekt

Evan Blass heeft vandaag persfoto’s van de onaangekondigde Samsung Galaxy Tab S3 8.0 gelekt, de opvolger van de Galaxy Tab S2 8.0

Samsung

Samsung is als het gaan om zijn smartphones en tablets niet de beste in het geheimhouden van zijn nieuwe producten. Dat is ook niet zo gek, want smartphones en tablets moeten ge├»mporteerd en getest worden, instanties moeten de gadgets certificeren en honderden mensen hebben de producten in hun handen voor ze ├╝berhaupt worden aangekondigd. Dat is ook waarom we al zoveel weten van Samsung’s derde iteratie van zijn Galaxy Tab S line-up. De kleinere Galaxy Tab S3 8.0 werd vorige maand al in al zijn glorie uit de doeken gedaan dankzij de certificatie van China’s TENAA, waardoor alle specificaties al bekend zijn.

Galaxy Tab S3 8.0

De tablet heeft een Qualcomm Snapdragon 652 chipset, een mid-range processor met een Adreno 510 GPU. Daarnaast heeft de Galaxy Tab S3 8.0 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan intern opslaggeheugen en een 8MP camera aan de achterkant. Aan de voorkant vind je een 2MP camera. Niet de meest indrukwekkende specificaties dus, maar voor de prijs waarvoor Samsung de vorige twee generaties verkocht is het een prima deal. Waar Samsung niet op heeft bespaard is het scherm van de nieuwe generatie Galaxy Tab S tablets. De Galaxy Tab S3 8.0 heeft een Super AMOLED paneel, met een resolutie van 2048 x 1536. Voor het kijken van films of het lezen van comics is dat dus zeer handig. Wel is het te hopen dat de Snapdragon 652 beter met het scherpe scherm om kan gaan dan de Mali-T760 MP6 GPU van de Tab S2. De vorige generatie had last van problemen met de accuduur en stotterende software.

Galaxy Tab S3 8.0

Persfoto’s

Qua het ontwerp van de nieuwe Galaxy Tab S3 8.0 heeft Samsung niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger, zoals je op de bovenstaande persfoto’s kunt zien. De foto’s zijn gelekt door het bekende Twitter-account @evleaks, oftewel Evan Blass. Nu de geruchten en lekken elkander steeds sneller opvolgen is de kans groot dat de nieuwe tablets zeer binnenkort onthuld zullen worden.

Bron: Evan Blass

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters