Gamen op smartphones zit stevig in de lift

Uit een enquete van Mocospace onder 15.000 gamers blijkt dat het spelen van spelletjes op een smartphone flink in de lift zit. Zozeer zelfs, dat de producenten van echte spelcomputers zich zorgen moeten maken.

draw something

Overal zijn bezitters van een smartphone aan het spelen. De percentages die Mocospace verzamelde, zijn indrukwekkend. Niet alleen wordt op alle mogelijke plekken gespeeld, ook spelen de smartphone-eigenaren een flinke tijd.

Van alle respondenten in de enquete meldt 52% dagelijks zeker een uur te spelen op zijn mobieltje. Bijna een derde meldt dagelijks zelfs meer dan drie uur kwijt te zijn aan spelletjes. Zelfs op het werk wordt driftig gespeld. Tien procent van de mensen zegt meer dan drie uur op zijn smartphone te spelen tijdens het werk.

Van de spelletjes die worden gespeeld, zijn de ‘social games’ het populairst. 62% van de geenqueteerden zegt die het liefst te spelen, gevolgd door 53% die actiespellen speelt. Veertig procent speelt puzzels, en 28% speelt casino-achtige gokspelletjes.

Als de smartphonebezitters thuis zijn, lijkt er – als de cijfers kloppen – weinig terecht te komen van koken en afwassen. Want 96% zegt daar volop te spelen. Dat is zelfs meer dan de 83% die zegt te spelen terwijl ze wachten op een afspraak. Tijdens uitjes met vrienden speelt bijna tweederde op zijn telefoon, en 46% doet dat in de klas. Tijdens de gymles is dat om voor de hand liggende redenen minder, maar toch slaagt een kwart van de respondenten erin om ook daar te spelen op zijn mobiel.

De helft van iedereen speelt ook in bed, 41% in de woonkamer en vijf procent in de badkamer.

Mocospace-directeur Justin Siegel vindt de cijfers een bewijs dat de fabrikanten van spelcomputers zich hier zorgen over moeten maken. ”Mobiel gamen is geen partner van de consoles, maar het verschijnsel valt ze aan op hun eigen terrein: de bank, het zitkussen en zelfs de slaapkamer.”

Bron: Brighthand

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters