Gamen op smartphones zit stevig in de lift

Uit een enquete van Mocospace onder 15.000 gamers blijkt dat het spelen van spelletjes op een smartphone flink in de lift zit. Zozeer zelfs, dat de producenten van echte spelcomputers zich zorgen moeten maken.

draw something

Overal zijn bezitters van een smartphone aan het spelen. De percentages die Mocospace verzamelde, zijn indrukwekkend. Niet alleen wordt op alle mogelijke plekken gespeeld, ook spelen de smartphone-eigenaren een flinke tijd.

Van alle respondenten in de enquete meldt 52% dagelijks zeker een uur te spelen op zijn mobieltje. Bijna een derde meldt dagelijks zelfs meer dan drie uur kwijt te zijn aan spelletjes. Zelfs op het werk wordt driftig gespeld. Tien procent van de mensen zegt meer dan drie uur op zijn smartphone te spelen tijdens het werk.

Van de spelletjes die worden gespeeld, zijn de ‘social games’ het populairst. 62% van de geenqueteerden zegt die het liefst te spelen, gevolgd door 53% die actiespellen speelt. Veertig procent speelt puzzels, en 28% speelt casino-achtige gokspelletjes.

Als de smartphonebezitters thuis zijn, lijkt er – als de cijfers kloppen – weinig terecht te komen van koken en afwassen. Want 96% zegt daar volop te spelen. Dat is zelfs meer dan de 83% die zegt te spelen terwijl ze wachten op een afspraak. Tijdens uitjes met vrienden speelt bijna tweederde op zijn telefoon, en 46% doet dat in de klas. Tijdens de gymles is dat om voor de hand liggende redenen minder, maar toch slaagt een kwart van de respondenten erin om ook daar te spelen op zijn mobiel.

De helft van iedereen speelt ook in bed, 41% in de woonkamer en vijf procent in de badkamer.

Mocospace-directeur Justin Siegel vindt de cijfers een bewijs dat de fabrikanten van spelcomputers zich hier zorgen over moeten maken. ”Mobiel gamen is geen partner van de consoles, maar het verschijnsel valt ze aan op hun eigen terrein: de bank, het zitkussen en zelfs de slaapkamer.”

Bron: Brighthand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mauricio -

    Ben ook erg benieuwd of de Playstation Vita zich staande weet te houden ook al is de Vita in alle opzichten beter.

    De tijd dat Nintendo en Sony alleenheerser zijn op portable consolegebied is voorbij vrees ik.

  2. robert -

    Dat had iedereen kunnen voorspellen. Smartphones worden krachtiger en flexibeler. Elke ontwikkelaar heeft een platform om games te ontwikkelen.

    Maar Nintendo niet. Die zitten nog in een ontkenningsfase

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters