Gamen op telefoon verslaat gamen op kleine spelcomputers

Spelletjes op smartphones en tablets hebben de markt voor draagbare spelcomputers, zoals de Nintendo (3)DS, behoorlijk op zijn kop gezet. Steeds meer mensen spelen spelletjes op hun smartphone, en laten de spelconsoles links liggen.

PlayStation Mobile

Volgens onderzoek van IDC en App Anne zijn er belangrijke aanwijzingen dat de liefde voor de draagbare spelconsoles flink begint te bekoelen bij consumenten.

Een belangrijk gegeven is het tijdstip van aankoop van games. In de maand december van vorig jaar werd zestig procent van de hele kwartaalomzet gemaakt, wat aangeeft dat consumenten van spelletjes voor een spelcomputer echt een speciaal cadeautje maken. Terwijl in grote tegenstelling hiermee, de spelletjes in de downloadwinkels voor iPhone, iPad en Android het hele jaar door gestaag worden gekocht.

Voorts is het aantal app-downloads van games uit de downloadwinkels nog niet erg indrukwekkend: slechts dertig procent van alle downloads is een game. Maar als je kijkt naar de opbrengst, is het heel anders. Maar liefst tachtig procent van de omzet in de Google Play Store en zestig procent van de uitgaven aan apps in de App Store van Apple komt uit games.

The Verge meldt hierbij dat beide onderzoeksbureau’s zeer gedegen onderzoek hebben verricht, en werpt de vraag op of er nog lang toekomst is voor draagbare spelcomputers nu iedereen met een smartphone feitelijk een volwaardige spelcomputer in zijn zak heeft.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rick reuvekamp -

    ik game tog veel liever op een draagbare console dan op mijn telefoon, als ik zie hoe onhandig een telefoon is met spellen en hoe snel dan de batterij leeg loopt vind ik het niet echt handig om te spelen op zon scherm. daarbij bied een handheld vaak veel betere games met betere multyplayer en is de besturing stukken fijner.

    het is erg jammer dan zo de markt voor games wel wordt aangepast door mobile.

  2. Paatskie -

    Het is dat ik geen draagbare spelcomputer heb, anders had ik daar toch echt wel meer op zitten te gamen dan op mijn mobiel. Mobiel gamen is leuk maar kan me nooit lang boeien. On-screen analoge sticks werken bagger, je hebt geen gevoel wat hardware knoppen wel geven waardoor ik geregeld op een verkeerd "knop" druk en af ga.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters