Games-producent EA sluit exclusieve deal met Nokia

De net bekendgemaakte Lumia-telefoons van Nokia, die op Windows Phone 7.5 lopen, krijgen straks exclusief de beschikking over een bibliotheek van zo’n twintig games van de bekende gameproducent EA.

Windows Pone Nokia games EA

EA (Electronic Arts) is al jaren bekend van spellen op veel platformen. Van de pc tot Android. Windows Phone krijgt nu van de spellenfabrikant een flinke duw in de rug door de release van twintig games voor dit platform. Alleen: ze zijn kennelijk exclusief voor Nokia bestemd. Er is tiujdens Nokia World wel bekendgemaakt dat de games naar de Lumia’s komen, maar er is geen woord gezegd over een release voor andere Windows Phone-fabrikanten.

Het spellenpakket dat EA maakt voor de Nokia Lumia-telefoons, bestaat uit tien games van de EA Mobile Division en bevat titels als Fifa 12, Madden NFL en Dead Space. Ook komen er nog tien games van de Chillingo-divisie van het bedrijf.

Microsoft probeert al een hele tijd om app-ontwikkelaars te interesseren om apps te maken voor het Windows Phone 7-platform, maar velen aarzelen omdat het platform tot dusver niet erg succesvol is geweest. Echter, nu het OS een update heeft gekregen en in veel meer landen wordt ondersteund, kan dat gaan veranderen. Het feit dat de grote gamefabrikant EA nu overstag is, zal waarschijnlijk velen doen volgen, wat goed is voor de omvang van de Windows Phone Marketplace. Daar staan nu enkele tienduizenden apps in, veel minder dan de half miljoen Android- en 600.000 iOS-apps.

Of de games straks ook worden voorgeinstalleerd en misschien wel gratis zijn, is nog niet verteld. De eerste Lumia-toestellen moeten de winkels nog bereiken. Dat moet ergens volgende maand gebeuren, onder andere in Nederland.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters