Games-producent EA sluit exclusieve deal met Nokia

De net bekendgemaakte Lumia-telefoons van Nokia, die op Windows Phone 7.5 lopen, krijgen straks exclusief de beschikking over een bibliotheek van zo’n twintig games van de bekende gameproducent EA.

Windows Pone Nokia games EA

EA (Electronic Arts) is al jaren bekend van spellen op veel platformen. Van de pc tot Android. Windows Phone krijgt nu van de spellenfabrikant een flinke duw in de rug door de release van twintig games voor dit platform. Alleen: ze zijn kennelijk exclusief voor Nokia bestemd. Er is tiujdens Nokia World wel bekendgemaakt dat de games naar de Lumia’s komen, maar er is geen woord gezegd over een release voor andere Windows Phone-fabrikanten.

Het spellenpakket dat EA maakt voor de Nokia Lumia-telefoons, bestaat uit tien games van de EA Mobile Division en bevat titels als Fifa 12, Madden NFL en Dead Space. Ook komen er nog tien games van de Chillingo-divisie van het bedrijf.

Microsoft probeert al een hele tijd om app-ontwikkelaars te interesseren om apps te maken voor het Windows Phone 7-platform, maar velen aarzelen omdat het platform tot dusver niet erg succesvol is geweest. Echter, nu het OS een update heeft gekregen en in veel meer landen wordt ondersteund, kan dat gaan veranderen. Het feit dat de grote gamefabrikant EA nu overstag is, zal waarschijnlijk velen doen volgen, wat goed is voor de omvang van de Windows Phone Marketplace. Daar staan nu enkele tienduizenden apps in, veel minder dan de half miljoen Android- en 600.000 iOS-apps.

Of de games straks ook worden voorgeinstalleerd en misschien wel gratis zijn, is nog niet verteld. De eerste Lumia-toestellen moeten de winkels nog bereiken. Dat moet ergens volgende maand gebeuren, onder andere in Nederland.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters