Games-producent EA sluit exclusieve deal met Nokia

De net bekendgemaakte Lumia-telefoons van Nokia, die op Windows Phone 7.5 lopen, krijgen straks exclusief de beschikking over een bibliotheek van zo’n twintig games van de bekende gameproducent EA.

Windows Pone Nokia games EA

EA (Electronic Arts) is al jaren bekend van spellen op veel platformen. Van de pc tot Android. Windows Phone krijgt nu van de spellenfabrikant een flinke duw in de rug door de release van twintig games voor dit platform. Alleen: ze zijn kennelijk exclusief voor Nokia bestemd. Er is tiujdens Nokia World wel bekendgemaakt dat de games naar de Lumia’s komen, maar er is geen woord gezegd over een release voor andere Windows Phone-fabrikanten.

Het spellenpakket dat EA maakt voor de Nokia Lumia-telefoons, bestaat uit tien games van de EA Mobile Division en bevat titels als Fifa 12, Madden NFL en Dead Space. Ook komen er nog tien games van de Chillingo-divisie van het bedrijf.

Microsoft probeert al een hele tijd om app-ontwikkelaars te interesseren om apps te maken voor het Windows Phone 7-platform, maar velen aarzelen omdat het platform tot dusver niet erg succesvol is geweest. Echter, nu het OS een update heeft gekregen en in veel meer landen wordt ondersteund, kan dat gaan veranderen. Het feit dat de grote gamefabrikant EA nu overstag is, zal waarschijnlijk velen doen volgen, wat goed is voor de omvang van de Windows Phone Marketplace. Daar staan nu enkele tienduizenden apps in, veel minder dan de half miljoen Android- en 600.000 iOS-apps.

Of de games straks ook worden voorgeinstalleerd en misschien wel gratis zijn, is nog niet verteld. De eerste Lumia-toestellen moeten de winkels nog bereiken. Dat moet ergens volgende maand gebeuren, onder andere in Nederland.

Bron: Neowin

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters