Gangstar: West Coast Hustle voor de iPhone eerste indruk

Het is geen echt GTA spel maar wel een variant die er ontzettend fel veel van weg heeft. Bijna alles wat je kan verwachten van een GTA spel zit in deze variant van Gameloft, Gangstar West Coast Hustle

Instructies

We hadden al een GTA-variant in 2D voor de iPhone die eerder lijkt op de oude Gameboy-versies van de GTA-serie maar dit spel komt er toch écht heel dicht bij. Het spel Gangstar: West Coast Hustle heeft alles wat je van een origineel GTA-spel verwacht met zeer mooie graphics in vergelijking met andere spelen.

Als het spel klaar is met het laden, wat tot zo’n 5 minuten kan oplopen, kan je direct beginnen met spelen. Je kan gewoon missies doen of vrij rondlopen en rijden, en eventueel je geweer nog eens goed uitoefenen. De graphics zien er zeer netjes uit en komen zeer dicht in de buurt bij die van GTA Liberty City stories op Sony’s PSP en is daarom een zeer volwaardige concurrent voor de “echte” GTA spelen.

De besturing zit logisch in elkaar. Als je een knop nodig hebt, verschijnt die gewoon op het scherm. Zo verschijnt de ‘Enter vehicle’ knop alleen maar als je in de buurt bent van een voertuig. De besturing in de auto werkt via de accelerometer, achteruitrijden en gas geven kan met de 2 knoppen die onderaan het scherm verschijnen. Tijdens het wandelen moet je gebruik maken van een virtuele joystick, die redelijk goed werkt.

De missies zelf variëren in racen, een persoon of goederen transporteren met een auto, en natuurlijk ook mensen vermoorden en vechten. Vechten gebeurt door op je doelwit te tikken en daarna op de ‘aanvalsknop’ te tikken die zich in de rechterbenedenhoek van je scherm bevind. De status van je doelwit word duidelijk gemaakt met kleuren, als de driehoekjes rood zijn is je doelwit overleden, als ze groen zijn is alles nog oké.

Helaas heeft het spel ook zijn minpunten, want we hebben ondervonden dat het spel zeer regelmatig crasht op een iPhone 3G of 2G, en bijna niet op een 3GS. Waarschijnlijk is de lat té hoog gelegd voor de graphics en kan alleen de snellere processor van de iPhone 3GS het spel zonder problemen draaien.

<figure class=”wp-caption alignnone”>Wandelen

 

Auto

 

Briefing

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters