'Garmin-Asus joint venture houdt op te bestaan'

Volgens diverse bronnen zullen producenten Garmin en Asus vanaf begin 2011 geen gezamenlijke joint venture bekleden. De twee bedrijven gaan ieder weer hun eigen weg na tegenvallende resultaten.

Garmin-Asus

De website Engadget en een andere bron weten te melden dat de joint venture van Garmin en Asus bijna ten einde is. Vanaf 1 januari 2011 zouden beiden bedrijven zich terug gaan trekken uit de samenwerking en allebei weer hun eigen weg op gaan. Eerder liet navigatie-producent Garmin al weten dat de fabrikant van plan zou zijn om zich terug te trekken uit de samenwerking als de verkopen beneden pijl zouden blijven zoals tot nog toe het geval was. Blijkbaar ziet de producent geen toekomst meer in de samenwerking en heeft het besloten om het tweejarig contract, dat in januari ophoud, niet te verlengen met Asus.

Volgens de bronnen zullen beide fabrikanten zich weer gaan richten op voornamelijk hun core-business maar zullen ze ook telefoons blijven produceren onder hun eigen merk. Een officieel communique is nog niet door de bedrijven naar buiten gestuurd.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters