Garmin-Asus komt met een Android en Windows Mobile 6.5.3-telefoon

De M10 van Asus-Garmin draait op de nieuwste versie van het Windows Mobile-besturingssysteem. De smartphone draait op een 600MHz Qualcomm-processor en bezit 512MB RAM-geheugen. Daarnaast is ook de A50 met Android 1.6 erop aangekondigd.

Garmin-Asus M10

Windows Mobile 6.5.3 werd onlangs uitgebracht door Microsoft. Op dit moment zijn er nog weinig telefoons die op de nieuwste versie van Microsofts mobiele besturingssysteem draaien. Garmin-Asus zet de M10 in de markt als een combinatie tussen een smartphone en navigatietelefoon. Wie het toestel koopt krijgt naast het Windows Mobile-OS navigatie van Garmin meegeleverd. Ook zal de navigatiesoftware verwerkt zijn in andere onderdelen van de telefoon. Zo zal er locatiegebaseerde functionaliteit verwerkt zitten in de agenda, contacten, internetbrowser en het sturen van berichten.

De processor draait op 600MHz uit de MSM-serie van Qualcomm. Hiermee heeft de M10 een relatief trage processor. Wel is er 512MB RAM aanwezig, volgens de fabrikant om soepel te kunnen switchen tussen het navigeren en de applicaties op de telefoon. Tevens is er 512MB ROM-geheugen aanwezig. Het scherm meet 3,5 inch en heeft een resolutie van 800×480.

Garmin-Asus geeft aan dat de telefoon nog in het eerste semester van dit jaar te krijgen zal zijn. De M10 verschijnt dan in Europa en Aziƫ. Aangezien het toestel tijdens het MWC getoond zal worden zal een hands-on door ons niet lang op zich laten wachten.

Garmin-Asus A51

Garmin en Asus hebben ook nog een Android-telefoon de laan in gestuurd. De A51 loopt volgens Engadget op Android 1.6 echter wil de fabrikant dat nog niet bevestigen. Wel is duidelijk dat het toestel beschikt over een 3.5-inch HVGA-capacitive-touchscreen en 4GB intern geheugen. Uiteraard zit er ook in dit toestel GPS en hebben de twee een eigen navigatie-applicaite erop gezet zodat gebruikers gelijk het toestel in de auto kunnen gaan gebruiken. Zaken als Wifi en Bluetooth kunnen er ook op terug gevonden worden en het geheugen kan uitgebreid worden middels een micro-SD kaart. De fabrikanten weten ook nog te melden dat er een 3-megapixelcamera op het toestel zal zitten om foto’s te maken.

Prijzen zijn nog onbekend van het toestel maar duidelijk is wel dat de telefoon voor de zomer in Europa verkrijgbaar zou moeten zijn.

Bron: Business Wire

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters