Garmin en KPN gaan samenwerking aan voor Garmin's PND's

Garmin en KPN hebben vandaag aangekondigd dat KPN simkaarten gaat leveren voor sommige PND’s van Garmin. Door de verbinding kunnen consumenten gebruikmaken van het internet via de PND en van extra diensten zoals file-informatie.

Garmin Nüvi 1690

KPn en Garmin proberen hun concurrenten Vodafone en TomTom te bestrijden door een identieke samenwerking aan te gaan. De telco en de producent maken gebruik van elkaars diensten om hun producten te voorzien van meer informatie en extra diensten. Zo zal KPN simkaarten gaan leveren voor de Garmin Nüvi 1690 zodat consumenten wereldwijd op het internet kunnen en gebruik kunnen maken van extra diensten. De dienst wordt een directe concurrent van TomTom’s HD Traffic die een paar jaar geleden werd aangekondigd samen met Vodafone. Gebruikers van KPN’s oplossing krijgen net als bij TomTom’s oplossing wereldwijd direct toegang tot het internet en online informatie zoals het weer, verkeer en benzineprijzen. De simkaart komt op de markt onder de naam M2M Corporate. Het is een mobiele datadienst, waarbij draadloos informatie wordt verstuurd van en naar machines, apparaten, voertuigen en systemen.

De samenwerking is een grote stap voor KPN aangezien Garmin een grote speler is in de markt voor PND’s. KPN heeft de ambitie uitgesproken om een grote speler te worden in deze markt en Garmin zal de telco hierbij ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters