Garmin wil Navigon kopen

Garmin wil het Duitse Navigon kopen voor pakweg 50 miljoen euro. Dat meldt een Duitse krant.

navigon pnd

De Duitstalige versie van de Financial Times meldt dat de deal nog deze maand kan worden gesloten. Navigon is voor 90 procent eigendom van General Atlantic Partners. Het bedrijf is een directe concurrent van Garmin, want beide bedrijven maken navigatiesystemen, ook bekend als PND’s, voor in de auto. Garmin maakt daarnaast ook handheld apparaten voor mensen die de natuur in trekken, en navigatie-apparatuur voor boten.

Met de markt voor PND’s gaat het slecht sinds smartphones ook kunnen navigeren. De branche, waarin ook het Nederlandse TomTom actief is, kwam onder druk te staan nadat Nokia en Google gratis navigatie aanboden op smartphones. Dat dwong Garmin en TomTom om additionele diensten aan te gaan bieden.

Beide bedrijven proberen hun afhankelijkheid van de inkomsten van PND’s te verminderen. Garmin en TomTom proberen de hardware – die steeds minder wordt verkocht – stukje bij beetje te vervangen door het aanbieden van software met niet alleen routeinformatie, maar ook verkeersinfo. Ook bieden ze kaartinformatie aan. TomTom maakte onlangs bekend zijn pijlen na lange tijd weer te richten op het aanbieden van zijn software voor andere apparaten dan zijn eigen navigatiekastjes, en Navigon heeft onlangs een behoorlijk uitgebreid navigatiepakket voor de iPhone en Android uitgebracht waar verkeersinformatie integraal in is verwerkt. Over dat pakket valt hier binnenkort meer te lezen.<br>
Navigon wordt door Garmin voor een erg lage prijs ingelijfd, signaleert de krant. Dat geeft aan hoe groot de problemen zijn in de PND-business, meldt de Financial Times.

Bron: Reuters

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters