Garmin wil Navigon kopen

Garmin wil het Duitse Navigon kopen voor pakweg 50 miljoen euro. Dat meldt een Duitse krant.

navigon pnd

De Duitstalige versie van de Financial Times meldt dat de deal nog deze maand kan worden gesloten. Navigon is voor 90 procent eigendom van General Atlantic Partners. Het bedrijf is een directe concurrent van Garmin, want beide bedrijven maken navigatiesystemen, ook bekend als PND’s, voor in de auto. Garmin maakt daarnaast ook handheld apparaten voor mensen die de natuur in trekken, en navigatie-apparatuur voor boten.

Met de markt voor PND’s gaat het slecht sinds smartphones ook kunnen navigeren. De branche, waarin ook het Nederlandse TomTom actief is, kwam onder druk te staan nadat Nokia en Google gratis navigatie aanboden op smartphones. Dat dwong Garmin en TomTom om additionele diensten aan te gaan bieden.

Beide bedrijven proberen hun afhankelijkheid van de inkomsten van PND’s te verminderen. Garmin en TomTom proberen de hardware – die steeds minder wordt verkocht – stukje bij beetje te vervangen door het aanbieden van software met niet alleen routeinformatie, maar ook verkeersinfo. Ook bieden ze kaartinformatie aan. TomTom maakte onlangs bekend zijn pijlen na lange tijd weer te richten op het aanbieden van zijn software voor andere apparaten dan zijn eigen navigatiekastjes, en Navigon heeft onlangs een behoorlijk uitgebreid navigatiepakket voor de iPhone en Android uitgebracht waar verkeersinformatie integraal in is verwerkt. Over dat pakket valt hier binnenkort meer te lezen.<br>
Navigon wordt door Garmin voor een erg lage prijs ingelijfd, signaleert de krant. Dat geeft aan hoe groot de problemen zijn in de PND-business, meldt de Financial Times.

Bron: Reuters

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters